La Vanguardia (Català)

Revés per a Ballesta

L’alcalde no aconseguei­x aprovar el seu sou ni els càrrecs de confiança després de la plantada de C’s

- SÍLVIA OLLER Girona

Nou revés per a l’alcalde de Girona. Albert Ballesta no va aconseguir ahir els suports necessaris per aprovar el seu sou, que s’havia fixat de bon principi en 73.000 euros, ni les modificaci­ons en els càrrecs de confiança, malgrat que el dia abans havia pactat amb Ciutadans i el PP aprovar tots dos punts.

El desenllaç a aquesta situació es va desencaden­ar tres hores abans de la celebració del ple extraordin­ari, quan la portaveu del partit d’Albert Rivera a Girona, Míriam Pujola, anunciava que trencava el pacte amb CiU. El detonant de la ruptura va ser, segons Pujola, les manifestac­ions que havia fet el portaveu del grup municipal de CiU, Carles Ribas, el dia anterior, en què assegurava que Girona continuari­a sent “el referent independen­tista” del país, ja que tant la “ciutat com l’alcalde ho porten a l’ADN”. Pujola va recordar que una de les condicions que s’havien marcat per negociar amb CiU era “aparcar les ideologies” i, com a condició sine qua non per reconduir la situació, Ciutadans proposava que l’Ajuntament sortís de l’Associació de Municipis per la Independèn­cia, de la qual va ser president l’anterior alcalde, Carles Puigdemont. L’equip de govern s’hi va negar de totes totes.

Sense els suports necessaris perquè prosperess­in totes les reformes previstes al cartipàs municipal, el ple –que Ballesta ja va suspendre divendres passat per falta de suports– es va celebrar igualment. L’equip de govern, però, tenia un roc a la faixa i va proposar una rebaixa del sou d’alcalde, i passar dels 73.000 euros pactats amb el PP i Ciutadanas als 68.500, en un intent de seduir a ERC, que considera que aquesta és la quantitat que ha de percebre un alcalde d’una ciutat mitjana com Girona. Però ni així no va aconseguir el suport dels quatre regidors republican­s, que juntament amb els quatre del PSC i els quatre de la CUP van votar en contra d’aquesta retribució. Ciutadans i el PP finalment es van abstenir.

La portaveu d’ERC, M. Mercè Roca, que va acusar l’alcalde d’“anar d’error en error” i de falta de diàleg, va lamentar que Ballesta li truqués 20 minuts abans de celebrar-se el ple per dir-li que es rebaixava el sou i va assegurar que la contraprop­osta de cartipàs que els republican­s van lliurar fa uns dies a l’equip de govern incloïa altres qüestions, com la reducció de vuit a quatre càrrecs de confiança. L’alcalde, Albert Ballesta, va assegurar que si ocupa ara la cadira d’alcalde “és per una qüestió de país” i va lamentar que tot l’embolic creat sigui pel sou. “Se m’ha escorxat a a la plaça pública. No vull defensar el meu sou, sinó el sou de l’alcalde de Girona”, va dir.

La portaveu de la CUP, Laia Pèlach, va qualificar d’“espectacle denigrant” l’episodi viscut. “S’ha venut l’ànima al diable i el diable l’ha traït”, va dir Pèlach amb referència a la plantada de Ciutadans. La portaveu del PP, Concepció Veray, va dir que “Girona torna a fer el ridícul” i la portaveu del PSC, Sílvia Paneque, va acusar l’equip de govern de falta de diàleg.

Ballesta es va abaixar el sou de 73.000 a 68.500 euros per satisfer ERC, que així i tot va votar en contra

 ?? PERE DURAN ?? El ple extraordin­ari que es va celebrar ahir a la tarda a l’Ajuntament de Girona
PERE DURAN El ple extraordin­ari que es va celebrar ahir a la tarda a l’Ajuntament de Girona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain