La Vanguardia (Català)

Les festes de Badalona suprimeixe­n les vaquetes

- FEDE CEDÓ Badalona

Un acord del govern municipal de Badalona (Guanyem, ERC i ICV) ha permès suprimir de la festa del barri de Llefià la tradiciona­l correguda de vaquetes durant les festes de Sant Joan, que es duia a terme a l’amfiteatre del parc Gran Sol. El pacte respon a la reivindica­ció de la Plataforma Badalona sense Correbous, que va presentar 15.000 firmes contra els actes amb animals el 18 i 19 de juny.

La predisposi­ció de l’associació de veïns Sant Joan de Llefià ha permès l’acord per substituir la festa amb vaquetes per dos esdevenime­nts musicals de gran format al parc. L’Ajuntament de Badalona ha anunciat la seva intenció de convertir el Gran Sol en un amfiteatre a l’aire lliure, semblant al Teatre Grec, com a punt de referència cultural de la ciutat. Per això el departamen­t municipal de Cultura treballa per reconverti­r el recinte en un espai emblemàtic amb una programaci­ó cultural pròpia.

La plataforma ciutadana contra el maltractam­ent animal, impulsora de la retirada dels espectacle­s amb vaquetes a Llefià, s’ha mostrat satisfeta per l’acord que els tres partits del govern portaven en el seu programa electoral. Per la seva banda, l’associació de veïns de Llefià, avalada per la Federació d’Associacio­ns Veïnals de Badalona, va accedir a substituir l’espectacle amb animals.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain