La Vanguardia (Català)

Els prostíbuls de Mataró, amb data de caducitat

- FEDE CEDÓ Mataró

Els tres prostíbuls que actualment funcionen a la ciutat de Mataró, i que fins ara disposaven de la preceptiva llicència municipal, a punt de caducar, estan destinats a desaparèix­er, ja que el Consistori ha modificat l’ordenança municipal basada en el reglament d’activitats de la llei de la Policia d’Espectacle­s 2010, una legislació que permet a les administra­cions municipals revisar les llicències d’activitats de naturalesa sexual cada cinc anys.

Al llarg d’aquest temps el Consistori (PSC-CiU) ha gestat una ordenança més restrictiv­a, en part per coartar la implantaci­ó de grans prostíbuls que pretenien les societats José María Colomer Ribot SL i K1 Fusión SL a la zona industrial. Segons la regidora de Serveis Territoria­ls, Núria Calpe, la renovació de les llicències està subjecta a l’“adequació de l’establimen­t a la normativa vigent”. O sigui, per obtenir la llicència els prostíbuls han de complir els requisits afegits a la normativa municipal, com ara la impossibil­i- tat de disposar d’activitats de naturalesa sexual a menys de 500 metres d’un parc infantil o escola i l’obligatori­etat de tenir un aparcament a la mateixa finca i que els annexos (habitacion­s) representi­n un 10% de la superfície total del local. Es tracta d’uns preceptes que cap dels tres prostíbuls de la ciutat no compleix.

La nova ordenança deixa els locals d’activitats sexuals sense possibilit­at de renovar la llicència

Si bé l’ordenança blinda la implantaci­ó i el mantenimen­t de prostíbuls a Mataró, una sentència del TSJC dóna la raó als promotors de bordells, ja que la legislació espanyola no té en compte la limitació de superfície d’aquestes instal·lacions. L’Ajuntament, però, ha presentat recurs davant el Tribunal Suprem per defensar el principi d’autonomia dels ens locals per legislar en temes de seguretat i ordre públic.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain