La Vanguardia (Català)

Uns fans a qui els va tocar la rifa

Reflexions dels actors que donen vida a Abraham, Eugene i Aaron

- F. PUIG Madrid

Van passar de veure The walking dead al sofà a ser algun dels seus personatge­s. A Michael Cudlitz, Josh McDermitt i Ross Marquand els va tocar la rifa. Tots eren fans de la sèrie i es reunien amb família i amics per veure’n els episodis. Ara formen part del repartimen­t, i, encara que no són protagonis­tes principals, han aconseguit fer-se un lloc en la mitologia de la sèrie.

Com evolucione­n els personatge­s en els pròxims capítols? McDermitt encarna el científic Eugene Porter, “un home nou” que ha deixat enrere la seva covardia i que ara contribuei­x físicament al grup, “fins i tot el deixen vigilar el reixat, cosa que abans no passava perquè no confiaven en ell”. Cudlitz dóna vida al sergent Abraham Ford i assegura que un fet que aviat passarà el farà canviar la seva perspectiv­a del món. I Marquand, que interpreta Aaron, la primera persona obertament gai de la sèrie, avança que el seu personatge passarà de reclutador a soldat, com passa amb molts altres personatge­s, ja que “la preocupaci­ó principal serà la recons- trucció d’Alexandria i sobretot la seva defensa, ja que hem après la importànci­a que té després del que va passar amb Los Lobos i l’arribada de milers de caminants”.

Marquant va protagonit­zar el polèmic petó gai que va provocar un cert enrenou, cosa que va sorprendre l’actor, perquè “abans ja hi havia hagut un petó entre dues noies i un intent de violació d’un noi, i no hi va haver tant de rebombori. La gent reacciona partint de les seves creences i jo no sóc ningú per jutjar-ho, però diria que la major part dels fans ho van acceptar positivame­nt. M’alegro que la sèrie no hagi rebutjat tenir membres de la comunitat gai i lesbiana”, afirma.

Els tres actors coincideix­en amb el productor i director Greg Nicotero a assegurar que no poden explicar quina és l’escena que consideren més impactant de la sèrie perquè encara no s’ha emès. I el personatge favorit? A Marquand l’encanta Carol, que considera la persona més pragmàtica i serena de la sèrie: “Ella té el millor enfocament de l’apocalipsi; no veu només el present immediat, també veu el futur”. Carol també és la favorita de Cudlitz, encara que també afegeix a Glenn: “Tots dos han tingut arcs ar- gumentals molt tremends”. En canvi, McDermitt tria Morgan: “És qui em va atreure a la sèrie en el pilot”.

Cap d’ells no pateix quan rep els guions per si mor el seu personatge. Marquand confessa que al principi sí que sentia una mica de por, però “McDermitt em va aconsellar que no em preocupés i que gaudís del camí. És una gran feina, per a nosaltres, i duri el que duri haurà estat meravellós participar-hi”. Per Cudlitz, rebre els guions és emocionant perquè com a fan “ets dels primers a saber què passarà i com avança el teu personatge”, però no el preocupa si morirà o no: “És com qualsevol humà que va per la vida i no pensa en la seva mortalitat”. McDermitt també afirma que no sent ansietat per aquest tema, però reconeix que “de vegades m’he saltat algunes pàgines per comprovar que encara sóc viu al final del capítol”, riu.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain