La Vanguardia (Català)

Tècnica pura

- JAUME RADIGALES

Intensa setmana de piano a Barcelona: presentaci­ó del Concurs Maria Canals, recitals de Vadim Kholodenko, de les germanes Labèque i les dues actuacions de Lang Lang, una en solitari i avui amb l’OBC.

Esponsorit­zat i mediàtic, Lang Lang és dels pocs pianistes del moment que omplen fins als límits auditoris amb part del públic poc freqüent en aquest tipus d’actes: ho prova el fet que, entre les parts que integren Les estacions de Txaikovski, molts espectador­s in- terrompien amb fervorosos aplaudimen­ts. Lang Lang és un fenomen de masses.

Que ningú no es pensi que això és un prejudici de qui subscriu aquestes línies: no hi ha res més maco que assistir a un concert ple de gom a gom amb gent disposada a veure una estrella de la música però, alhora, a escoltar algunes de les pàgines més captivador­es de la literatura pianística. Tot i això, lamento dir que Lang Lang és tot pura i simple tècnica, domini i virtuosism­e. I que es fa tan seves les obres que interpreta (i que gaudeix amb els seus dots comunicati­us) que deixa poc espai per reconèixer en el que toca el deix del compositor. I, encara que les dotze peces que integren les citades

Estacions de Txaikovski van ser un encert, va convertir el

Concert italià de J.S. Bach en una peça plastifica­da. Pitjor sort van tenir els quatre Scher

zi de Chopin, d’articulaci­ó erràtica a la mà dreta. L’ombra de Sokolov és molt i molt allargada...

 ?? XAVIER CERVERA ?? Lang Lang abans-d’ahir a la nit
XAVIER CERVERA Lang Lang abans-d’ahir a la nit

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain