La Vanguardia (Català)

Els 5 candidats

-

GIANNI INFANTINO

45 anys. Suïssa Advocat. Número 2 de la UEFA. Secretari general des del 2009

Disposa del suport europeu, però també té forts llaços amb els països centreamer­icans i sud-americans. Últimament ha intensific­at els contactes amb països africans, com a única manera de disgregar el vot de Bin Ibrahim. Aposta per augmentar a 40 els finalistes del Mundial.

SALMAN BIN IBRAHIM

50 anys. Bahrain Vicepresid­ent de la FIFA, president de la Confederac­ió Asiàtica

Membre de la família reial de Bahrain, va ser un ferm defensor de Qatar 2022. Té el suport de la seva confederac­ió i també té suports sòlids a la Confederac­ió Africana. Amb l’ajut sense fissures de tots dos ens tindria la victòria gairebé assegurada. Seguidor del Manchester United.

ALI BIN AL HUSSEIN

40 anys. Jordània Vicepresid­ent de la FIFA entre el 2011 i el 2015. General.

Príncep jordà, anteriorme­nt va tenir el suport de la UEFA. No té opcions de triomf, però podria fer decantar la decisió si aconseguei­x arrabassar vots asiàtics a Bin Ibrahim. Ha basat la seva campanya en la transparèn­cia. Format a l’acadèmia militar de Sandhurst (Gran Bretanya).

TOKYO SEXWALE

62 anys. Sud-àfrica Empresari i polític. Company de detenció de Nelson Mandela Multimilio­nari, ambiciós i carismàtic exanimador de televisió, és el candidat amb menys relació amb el món del futbol i amb la FIFA. Girebé no té suports, possibleme­nt ni la Federació Sud-Africana no li donarà el vot. Conegut com a Tokyo per la seva passió juvenil pel karate.

JÉRÔME CHAMPAGNE

57 anys. França Ex-secretari general adjunt de la FIFA, on va treballar entre el 1999 i el 2010

Soci del FC Barcelona i seguidor del Saint Étienne, va ser Sepp Blatter qui el va reclutar per a la FIFA. Abans va fer carrera com a diplomàtic i en el seu pas pel Brasil va fer una sòlida amistat amb Pelé, que ha manifestat que li dóna suport per a la presidènci­a. Està enfrontat a Michel Platini.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain