La Vanguardia (Català)

Els incidents a Bilbao entelen el ple espanyol

- BARCELONA Redacció

Cadires volant, destrossa de mobiliari urbà, llançament de bengales, baralles als bars, corredisse­s pels carrers i càrregues de l’Ertzaintza. Les imatges de violents causant aldarulls van tornar ahir a Bilbao, abans de l’Athletic-Olympique de Marsella, partit en què els de Valverde es van classifica­r per als vuitens de l’Europa League amb molt de patiment, gràcies a un gol de Sabin Merino al minut 81.

Els carrers que desemboque­n a San Mamés van ser escenari d’aldarulls provocats per aficionats violents de l’Olympique, que es van enfrontar als aficionats locals i a la policia, que va intervenir per aïllar l’afició marsellesa. Algunes fonts indiquen que els ultres dels dos equips es van citar al parc de Doña Casilda per barallar-se i que seguidors radicals del Girondins van venir des de Bordeus per donar suport als bascos en l’enfrontame­nt. Els incidents van acabar amb cinc detinguts i tres ferits (dos ertzaines i un aficionat blanc-i-vermell amb talls al coll).

A l’estadi l’Olympique de Míchel va dominar a la primera part i Batshuayi va marcar al minut 40. Però l’Athletic va controlar millor els nervis a la segona meitat i l’angoixa es va acabar quan Sabin va rematar una centrada de Susaeta i va anul·lar l’amenaça de pròrroga.

El València va complir el tràmit a Viena i va tornar a golejar el Rapid (0-4). A Nàpols el Vila-real va veure com Hamsik empatava l’eliminatòr­ia amb un gol al minut 17 al qual va respondre Pina al 59. L’1-1 va classifica­r el Submarí. I el Sevilla, amb l’eliminatòr­ia encarrilad­a a l’anada (3-0), va perdre (1-0) amb el Molde. Va marcar Hestad per als noruecs al límit del descans.

El Manchester United es va classifica­r amb més dificultat­s que les que deixa veure el marcador derrotant el modest Midtjyllan­d danès (5-1), que havia guanyat a l’anada i que ahir a la nit va marcar primer a Old Trafford.