La Vanguardia (Català)

El jutge únic demana informes pel cas Slaughter

- SERGIO HEREDIA / JOAN JOSEP PALLÀS Barcelona

Juan Ramón Montero, jutge únic de la Lliga Endesa, ha fet un requerimen­t a Reial Madrid, Fuenlabrad­a, Federació Espanyola de Bàsquet i ACB per obtenir informació respecte a l’anomenat cas Slaughter i aclarir si hi pot haver motiu de sancions de caràcter es- portiu per a algun club. Es tracta d’esbrinar si el Reial Madrid (on jugava Marcus Slaughter) va incórrer en alineació indeguda en diversos partits del curs passat, per haver inscrit el jugador com a comunitari (i no com a extracomun­itari) sota la bandera de Guinea Equatorial (i en virtut de l’acord de Cotonou). Un document que La Vanguardia va publi- car l’1 de febrer, i que l’ambaixada guineana havia remès al jutge, demostra que els passaports guineans, tant de Slaughter com d’Andy Panko, jugador del Fuenlabrad­a que no va fer ús finalment del sospitós document, eren falsos. Els dos jugadors, que ara militen a les lligues turca i francesa respectiva­ment, són originaris dels Estats Units.

Amb referència a aquest cas, l’ACB, a través de la seva secretària general, Esther Queraltó, ja va declarar en condició de testimoni i de forma voluntària davant la policia el 8 de juliol passat per informar sobre el funcioname­nt del protocol en l’emissió de llicències, i fins ara l’ACB no ha estat requerida pel jutjat d’instrucció número 27 de Madrid, que és el que va obrir diligèncie­s davant la possibilit­at d’un possible delicte de falsedat documental tant de Marcus Slaughter com d’Andy Panko, un delicte que, en cas que es confirmi, pot arribar a castigar-se amb penes de fins a dos anys de presó.

Tant el FC Barcelona com l’ACB es van personar en la causa com a parts perjudicad­es quan La

Vanguardia va destapar la carta de l’ambaixador­a guineana que negava l’autenticit­at dels passaports adquirits per Slaughter i Panko.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain