La Vanguardia (Català)

Ferrovial dispara el benefici pel negoci exterior

Els resultats augmenten fins als 720 milions, amb un increment del 79%

- MADRID Redacció na

Ferrovial va obtenir un benefici net de 720 milions d’euros el 2015, un 79% més que un any abans, impulsat per l’activitat internacio­nal i per una aportació extraordin­ària de l’aeroport londinenc de Heathrow, segons va informar la companyia.

El grup que presideix Rafael del Pino es va anotar 138 milions d’euros derivats d’un ajust en els plans de pensions de la gestora de l’aeròdrom de Londres, i 175 milions més per impactes fiscals extraordin­aris. A més, va rebre 30 milions per la venda de la via dels Estats Units Indiana Toll Road. Totes aquestes partides van compensar les provisions de 55 milions realitzade­s pel canvi del contracte de concession­s realitzat per la Generalita­t de Catalunya a Autema, l’Autopista C-16 Sant Cugat-Terrassa-Manresa. A més, les dues joies de la corodel grup, l’aeroport londinenc de Heathrow i l’autopista 407ETR de Toronto, van aportar al resultat de Ferrovial per posada en equivalènc­ia 186 milions i 82 milions d’euros, respectiva­ment. Aquests dos actius també van reportar al grup en forma de dividends, de manera que la companyia va rebre un pagament de 95 milions de l’aeròdrom i de 242 milions de la via de pagament, una de les més grans del món en concessió.

La xifra de negoci del grup que presideix Rafael del Pino va créixer un 10% durant l’any passat, fins a assolir els 9.700 milions d’euros. El benefici brut d’explotació (ebitda) es va situar en 1.027 milions, un 4% més.

En paral·lel, el grup ha tornat a estendre el termini d’acceptació de l’oferta pública d’adquisició d’accions (opa) que ha llançat pel 100% del capital de l’empresa de serveis australian­a Broadspect­rum que, d’aquesta forma, acabarà el 21 de març. Ferrovial anuncia l’extensió després que els governs d’Austràlia i Nova Zelanda hagin autoritzat l’operació.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain