La Vanguardia (Català)

Víntegris adapta la seguretat digital al núvol

La tecnològic­a factura 4,2 milions i dóna feina a 58 persones a l’Hospitalet

- BLANCA GISPERT Barcelona

Facundo Rojo va ser un emprenedor als 55 anys. Cansat de dependre de l’estructura de grans empreses, va invertir experiènci­a i estalvis per fundar Víntegris, una companyia de seguretat digital.

Era l’any 2004 i els ordinadors començaven a tenir un pes important a les empreses. Amb els seus coneixemen­ts (va dirigir un Centre de Processame­nt de Dades dels JJ.OO., entre d’altres), Rojo va idear VinMail, un progra- ma que encriptava els correus electrònic­s. “La protecció de dades a internet era gairebé inexistent i sectors com el sanitari havien de protegir informació dels pacients”. Des de llavors, l’empresa de l’Hospitalet de Llobregat ha evoluciona­t al ritme que ho ha fet l’avenç tecnològic.

L’equip de Rojo, que avui formen 58 treballado­rs, ha creat diversos programes de seguretat digital per a grans empreses. En els darrers anys, s’ha especialit­zat en autenticac­ió de certificat­s digi- tals i d’usuaris. Té clients de sectors tan diversos com Banc Sabadell, BBVA, Catalana Occident, Mapfre, Dexeus, Eroski, Lidl o Nestlé.

Dels 4,2 milions d’euros que va facturar l’any passat, Rojo assegura que el 70% dels ingressos vénen del sector bancari i assegurado­r. “Si l’empresa ha sobreviscu­t a la crisi ha sigut gràcies a la inversió que ha fet en R+D”. De fet, Rojo assegura que destina una mitjana del 12% dels ingressos a innovació.

El seu últim projecte és un programa que permet gestionar certificat­s digitals al núvol. “Una eina que agilitzarà la firma de contractes des de qualsevol punt amb connexió a internet”. A més, amb el nou programa, Rojo vol acostar Víntegris a pimes i autònoms. De moment, la companyia té oficines a Madrid, València i Bilbao i el seu proper pas és el salt al mercat internacio­nal.

 ?? JORDI ROVIRALTA ?? Facundo Rojo va fundar la companyia l’any 2004
JORDI ROVIRALTA Facundo Rojo va fundar la companyia l’any 2004

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain