La Vanguardia (Català)

Empresa impulsarà una llei de comerç, de cambres i d’ITV

- BARCELONA Redacció

El nou conseller d’Empresa, Jordi Baiget, s’ha proposat per als 18 mesos que està previst que duri la legislatur­a l’aprovació d’una nova llei de comerç –que inclogui la regulació dels horaris comercials–, de cambres de comerç i d’ITV. En relació amb aquesta última norma, Baiget creu que les pròximes sentències judicials obligaran el Govern a tornar a legislar sobre la qüestió per no entrar en un buit legal.

La llei de cambres és un projecte que s’arrossega des de la legislatur­a passada, mentre que en relació amb el comerç Baiget es va comprometr­e a mantenir les línies essencials dels anys anteriors per blindar el model comercial actual de la comunitat.

En la seva compareixe­nça d’ahir al Parlament, el conseller va assenyalar que un dels seus objectius és donar un “nou paper” al hòlding empresaria­l Avançsa, de manera que no només servirà per ajudar empreses en crisi, com fins ara, sinó que serà un “instrument de coinversió”.

Avançsa disposarà aquest any de 50 milions d’euros. D’aquesta quantitat, 30 milions provindran de la dotació pressupost­ària, mentre que la resta seran de recursos recuperats. Un exemple és el de la companyia Rosa Roca, que ha tornat 2 milions d’euros a Avançsa.

El conseller ha reiterat el compromís del Govern que la indústria tingui un pes del 25% el 2020. Actualment està en el 20,9%.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain