La Vanguardia (Català)

A la caça de Jordan

El Barça Lassa es regala un triomf superb per remuntar el vol

- TONI LÓPEZ JORDÀ Barcelona ket average bas-

Stephen Curry, base dels Golden State Warriors, sembla decidit a superar la llegenda del gran heroi de Chicago, Michael Jordan, de manera que acumula números espectacul­ars i bat nous rècords com va passar ahir, quan va aconseguir encadenar 128 partits encistella­nt almenys un triple.

Barça Lassa: Satoransky (14), Navarro (13), Oleson (5), Doellman (0), Tomic (3); Perpéroglu (16), Dorsey (12), Ribas (6), Samuels (11), Arroyo (2).

Olympiacos: Spanulis (11), Mantzaris (0) Strawberry (3), Printezis (12), Milutinov (2); Hunter (5), Johnson (3), Hackett (16), Agravanis (9), Papanikola­u (1), Papapetru (4)

Xavi Pascual demanava un “cop sobre la taula” per sobreposar-se al mal moment que viu el Barça Lassa, després de la dolorosa eliminació de la Copa, i aixecar el vol al top 16 de l’Eurolliga, al caire de l’abisme, i l’Olympiacos va pagar els plats trencats. L’equip blaugrana es va regalar un dels millors partits del curs, en una reacció de caràcter, contra un equip grec que a estones va caricaturi­tzar.

El Barça tornava a trobar-se amb el seu públic després del fracàs estrepitós de la Copa, fa 8 dies a A Coruña, i l’aroma de plebiscit a l’equip i al tècnic sobrevolav­a el Palau Blaugrana. Sobretot després del mea culpa de Xavi Pascual, al centre de totes les crítiques, que no encaixa gaire bé. “No era irònic, sóc responsabl­e de la derrota, ho he assumit perquè així ho penso”, repetia a Esport 3 abans de començar el par

tit de la por.

I terror va començar a planar al Palau quan l’Olympiacos va posar la directa en una sortida fulgurant amb una màxima renda de +7 (3-10, 6-13) amb l’elèctric Spanulis, que trobava una autopista fins a la cuina davant una defensa tova. El temps mort de Pascual va revifar els blaugrana, que amb el retornat Dorsey, intimidado­r, i Samuels van reequilibr­ar el marcador quan tancaven la primera fase (19-19).

El parcial de 9-3 del final del primer quart va ser la plataforma d’enlairamen­t d’un Barça que ho va brodar a la segona mànega amb un espectacul­ar 26-12, un parcial demolidor amb què va tenir molt a veure l’encert dels baixets, Ribas, Navarro i Satoransky, que van cosir el cèrcol grec, així com la faceta intimidado­ra de Dorsey, molt participat­iu en la tornada al Palau dos anys després, i després de tres setmanes d’inactivita­t. També va ajudar la bona defensa blaugrana, més agressiva –29 faltes–, i les limitacion­s ofensives d’un Olympiacos amb un arsenal que es reduïa a Spanulis i Printezis, autors de 21 dels 31 punts del seu equip al descans. El baix encert en el llançament en aquest parcial (33%) va castigar els grecs i va disparar el Barça, que va aprofitar el seu moment dolç, de domini i encert per aconseguir una màxima renda de 14 punts amb el triple de Navarro sobre la botzina (45-31).

El tiberi blaugrana va prosseguir al tercer quart (26-16) amb un festival de triples de Perpéroglu i Satoransky (2 cadascun), que van portar a un màxim avantatge de +25 (6641), amb evidents efectes pal·liatius per a la confiança catalana.

Tanmateix, la desinflada habitual va visitar el Barça a l’últim quart, en què va encaixar un parcial de 6-14 (77-61) que feia perillar el

(va perdre de 12 a Atenes). El temps de Pascual va suturar la ferida i el Barça va tancar una victòria balsàmica. Especialme­nt feliç estava Joey Dorsey, que va firmar una tornada espectacul­ar: 12 punts, 8 rebots, 2 taps. Un revulsiu de caràcter per a un equip tocat.

 ?? JORDI ROVIRALTA ?? Acció espectacul­ar de Dorsey en la tornada al Palau Blaugrana
JORDI ROVIRALTA Acció espectacul­ar de Dorsey en la tornada al Palau Blaugrana
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain