La Vanguardia (Català)

Abengoa, sense líquid

- ADOLFO S. RUIZ Sevilla

La multinacio­nal sevillana Abengoa, actualment en concurs de creditors, ha informat als seus 20.000 treballado­rs que no disposa de prou diners per abonar les nòmines correspone­nts al mes de febrer.

No hi ha diners per pagar les nòmines de febrer. El president d’Abengoa, José Domínguez Abascal, va anunciar ahir en un comunicat enviat als més de 20.000 treballado­rs de la multinacio­nal sevillana que la firma no té, “en aquests moments”, la liquiditat necessària per abonar els salaris d’aquest mes que acaba dilluns. En l’escrit, Abascal lamenta el perjudici que aquesta situació causa a un gran nombre d’empleats i confia que la situació pugui solucionar-se “en els propers dies”. També afirma que l’empresa, que es troba en preconcurs de creditors des de finals de novembre, està en la recta final per aconseguir un acord, “a partir del qual puguem garantir la viabilitat futura d’Abengoa”.

Després d’haver aconseguit a finals d’any un préstec bancari per abonar els salaris de desembre, inclosa la pa- ga extra, i fer front als pagaments més urgents a proveïdors, era el torn dels posseïdors de bons d’Abengoa –els principals creditors després dels bancs– a qui s’ha sol·licitat el préstec, de moment sense èxit. Els bonistes sol·liciten garanties de la filial dels Estats Units, Atlantica Yield, per aportar 160 milions d’euros a un interès del 15% i el pagament d’un altre 10% addicional al venciment del préstec.

El 2014, Abengoa havia de fer front a una despesa mensual en salaris d’uns 72 milions d’euros. El salari mitjà a Palmas Altas, la seu central a Sevilla, supera els 40.000 euros anuals, la qual cosa suposa una despesa mensual d’uns 7,3 milions a repartir entre els seus 2.200 empleats.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain