La Vanguardia (Català)

Mòbils i helicòpter­s

-

Llegeixo la notícia que el Servei Català de Trànsit es valdrà d’helicòpter­s per caçar aquells conductors que usen el mòbil mentre condueixen (“L’helicòpter de Trànsit perseguirà l’ús del mòbil al volant, Tendències, 25/ II/2016”). Penso que, sense helicòpter, només com a conductora i vianant, veig cada dia sense excepció un munt de conductors cometent la infracció i em sobta, per tant, la necessitat d’un helicòpter per vigilar allò que és tan evident i continu per a tothom a peu pla, només que s’hi fixi.

Cada dia em trobo que el cotxe de davant va molt a poc a poc i de sobte va molt de pressa; al cap d’un moment es torna a reproduir l’escena: va molt lent, i després accelera. Un calc d’aquesta escena també es pot veure als semàfors: està vermell i veus el conductor de davant teclejant el mòbil, es posa verd el semàfor i veus el conductor que posa el mòbil damunt el volant i continua teclejant mentre comença ja a circular.

Si mai es fa alguna enquesta sobre el tema, els infractors declaren que són conscients del perill que suposa el seu hàbit tant per a ells com per als altres; però jo crec que no ho són en absolut. Si realment s’adonessin de com condueixen, fent esses i variant la velocitat, i del que això pot arribar a suposar, prou se n’estarien.

EULÀLIA I. RODRÍGUEZ

Torroella de Montgrí

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain