La Vanguardia (Català)

La Salle expulsa el docent acusat d’abusos sexuals a la Val d’Aran

- MAYKA NAVARRO Barcelona

La setmana passada, El món a RAC1 i La Vanguardia es van fer ressò d’una nova denúncia per abusos sexuals, en aquest cas per agressions sexuals continuade­s durant dos anys, que un home que avui té 53 anys havia presentat als Mossos d’Esquadra. L’escenari dels abusos no era en una escola dels Maristes de Barcelona, sinó en un internat que La Salle va tenir durant anys a la Val d’Aran, el col·legi Joan March. Després de la denúncia i la seva difusió, el centre va identifica­r el professor i a requerimen­t de la policia va facilitar tota la documentac­ió que li va sol·licitar. Fa uns dies que el sospitós, que continuava treballant com a professor de l’ESO al centre de La Salle Comtal de Barcelona, va abandonar l’escola. L’han acomiadat? “Podem dir que tant el professor com la direcció van entendre de mutu acord que ara el millor era que s’apartés de la docència mentre duri la investigac­ió”, va explicar una portaveu de la institució religiosa.

Aquest cas caurà per repartimen­t en un jutjat d’instrucció el titular del qual decidirà què fer. Els fets descrits per la víctima han prescrit, però això no evita que el magistrat, si vol, pugui indagar més. Amb dolor i després d’anys de silenci, la víctima va explicar com dues vegades per setmana el religiós el feia pujar a la seva habitació per mantenir relacions sexuals. Anys després va trobar el religiós en un centre de La Salle, i aquest diari va confirmar la setmana passada que el docent continuava treballant, en una situació de prejubilac­ió, però amb nens.

En el moment en què la víctima diu que va patir els abusos l’home era religiós. Tot i això fa anys que Josep Lluis G. va penjar els hàbits, es va casar i va tenir fills. De fet el seu nom figura encara a l’organigram­a de l’escola, però amb els seglars. La portaveu de La Salle va apel·lar a la “presumpció d’innocència” del docent per no facilitar més detalls sobre la seva situació i va reiterar que la institució es posa al servei “de tots” per ajudar a aclarir tot el que calgui.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain