La Vanguardia (Català)

La policia de Lleó no tornarà encara a presó

- MAYKA NAVARRO Barcelona

La policia local de Lleó Raquel Gago no tornarà a la presó, de moment. Els magistrats de l’Audiència Provincial van decidir ahir denegar la petició de presó provisiona­l sense fiança que va presentar la Fiscalia, que entén que hi ha risc de fuga arran que la dona va ser condemnada la setmana passada, amb Montserrat González i Triana Martínez, per l’assassinat de la presidenta de la Diputació de Lleó Isabel Carrasco.

Els jutges van incrementa­r en 30.000 euros la fiança a Gago, que ja en va abonar 10.000 al gener per quedar en llibertat, després de vuit mesos en presó preventiva.

Dissabte passat, un jurat popu- lar va declarar culpables les tres dones, i encara falta que el president del tribunal redacti una sentència que les diferents parts ja han anunciat que recorreran. Entre una cosa i una altra, és probable que puguin passar dos anys més fins que la condemna contra Gago sigui ferma. Un temps en què podrà continuar en llibertat, però amb la prohibició d’abandonar Espanya i l’obligació de presentar-se periòdicam­ent en una comissaria.

El fiscal demana per a Gago 15 anys de presó, 12 per assassinat en concurs amb atemptat i tres per tinença d’armes. La família de la policia municipal ha iniciat una recollida de firmes per demanar que la dona pugui continuar en llibertat.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain