La Vanguardia (Català)

“Hem estat capaços de frenar l’avenç de malalties com el Parkinson”

A partir de la reconeguda tècnica de l’acupuntura, originària de la Xina i amb milers d’anys d’una trajectòri­a d’èxit, Centre de Medicina Neuro-regenerati­va ha fet un pas més en el tractament d’algunes malalties neurodegen­eratives. Ens en parla el portave

-

-En què consisteix l’acupuntura permanent?

Com l’acupuntura tradiciona­l, es tracta d’una teràpia natural amb la qual, mitjançant la inserció de determinad­es agulles al cos, es restableix l’equilibri de l’energia corporal, i restaura la salut del pacient. Per fer-ho fem servir petits microimpla­nts de titani que, aplicats al cartílag de l’orella, treballen contínuame­nt contra la malaltia i el dolor.

-On es col·loquen aquests microimpla­nts?

En el nostre cas els apliquem únicament al pavelló auricular i per això parlem d’ auri culopuntur­a o auri culo teràpia. Ens centrem en l’estimulaci­ó de determinat­s punts reflexes que es troben a l’orella i provoquen una reacció sobre la dolència, i contribuei­xen a fer que millori.

-Per a quina mena de malalties s’aplica la teràpia?

Ens hem especialit­z aten malalties n euro degenerati­ves com el Parkinson, l’Alzheimer, l’esclerosi múltiple, l’esclerosi lateral amiotròfic­a, la síndrome de les cames inquietes…, però la teràpia també pot ajudar en altres trastorns i dolències crònics i en molts altres problemes de salut.

-És compatible amb un tractament de medicina convencion­al?

Sí, perquè es tractar d’una teràpia natural sense efectes adversos, i es pot compatibil­itzar amb el tractament que el pacient estigui seguint en mans del neuròleg.

-Donat que les malalties neurològiq­ues a les quals ens referim no tenen cura, què pot aportar aquest tractament al pacient?

Depenent de cada malaltia i de cada pacient es pot aconseguir en alguns casos la reducció d’alguns dels símptomes i frenar l’avenç de la malaltia, i millorar-ne així la qualitat de vida; sem preen el marc d’ un tractament multi disciplina­ri que inclou el n euro psicòleg, el fisioterap­euta, el logopeda, et c.

-Sens dubte, aquesta teràpia representa una esperança per als malalts…

Exactament, i també per als seus familiars. Molts dels pacients narren emocionats com han pogut tornar a realitzar tasques quotidiane­s com cosir, tocar el piano, cuinar, conduir… És el cas de Dolores Carreteño, de 62 anys i originària d’Albecete, que ha vist com el tractament li ha canviat radicalmen­t la vida i ha frenat el deterioram­ent arran del Parkinson que patia i fins i tot alleujant els símptomes de l’artrosi que patia.

Els familiars que l’ acompanyav­enal a seva primera visitava n ser els primers en observar la millora immediata que es va manifestar en la mobilitat i com li desapareix­ia el cansament permanent.

Ella ha compartit amb nosaltres (fins i tot amb el seu testimoni al web del centre) com ha recuperat l’autonomia i ha tornat a la vida normal sense la dependènci­a dels familiars, sense pors… i amb la recuperaci­ó de gestos tan quotidians com fer giravoltar una truita de patates quan cuina per al seu nét.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain