La Vanguardia (Català)

L’oposició carrega contra el govern per no haver evitat la vaga del metro

- LUIS BENVENUTY Barcelona

L’oposició va aprofitar el ple d’ahir per tornar a carregar contra la incapacita­t d’Ada Colau per evitar les vagues del metro i de l’autobús durant el Mobile World Congress (MWC). Joaquim Forn (CiU) va subratllar que, aquesta vegada, Colau no va poder sortir del conflicte “amb la seva política de gestos”. “Estem pagant la seva poca credibilit­at i autoritat –va dir a Colau–. Fa dos anys deien que baixarien les tarifes. I ara que no poden apujar salaris per les limitacion­s pressupost­àries. Benvinguda a la realitat. Cal explicar les coses com són, i no en funció de qui hi ha al davant”.

De fet, els convergent­s van conjuminar una moció d’urgència molt dura que exigia al govern que assumís responsabi­litats polítiques. Però a una bona part dels grups de l’oposició, sobretot a ERC i PSC, aquell text els va semblar massa agressiu. A més a més, les mocions d’urgència han de rebre el beneplàcit d’alcaldia. Colau va acceptar incloure la moció en l’ordre del dia a canvi que se’n rebaixés el to. El text final ni lamenta la seva mala gestió ni li exigeix responsa- bilitats, tal com feia l’original. “Aquesta moció és molt més constructi­va”, va assenyalar l’alcaldessa, que no va fer cap autocrític­a.

Carina Mejías (Ciutadans) va dir: “Tots els negocis de la ciutat es preparen per al Mobile, per prestar els seus millors serveis aquells dies. Per què no ho va fer l’Ajunta- ment? La vaga estava prevista des del novembre. L’Ajuntament no va pensar que els treballado­rs provarien de pressionar aquests dies? Vostès no han prioritzat les qüestions importants”. Després Alfred Bosch (ERC) es va mostrar especialme­nt críptic. “Al Mobile no ens podem permetre ser hackers. No ens calen piròmans, sinó gent que apagui incendis. I, ara que s’ha acabat el congrés, l’alcaldessa hauria de continuar implicant-se en la resolució d’aquest conflicte. Volem un acord immediatam­ent”. Jaume Collboni (PSC) també es va mostrar amable. “Barcelona ha superat aquesta crisi gràcies als ciutadans. Quin ha estat l’origen dels problemes? La falta de diàleg, de previsió? No ho sabem, però sí que sabem que no pot tornar a passar. I ara hem de donar una imatge d’unitat”. La CUP i el PP es van abstenir. Els uns perquè entenen que el dret de vaga està per sobre de l’MWC, i els altres perquè

El conseller delegat de la GSMA es queixa del transport, però diu que el Mobile es farà a Barcelona fins al 2023

s’esperaven un text més crític.

John Hoffman, conseller delegat de la GSMA, l’associació que impulsa el Mobile, va rebre ahir la Clau de Barcelona entregada pel grup d’empresaris Club d’Amics Clau de Barcelona. En aquell moment, no va dubtar a destacar que “cal millorar els problemes de transport. Dilluns molta gent va dir que estava enfadada. No és cert. Estaven decebuts perquè Barcelona no estava posant tots els seus esforços a ser la millor”. Després, en declaracio­ns als periodiste­s, va confirmar que l’MWC tindrà lloc a Barcelona, com està acordat, fins al 2023.

 ?? JORDI PLAY ?? John Hoffman, ovacionat en el lliurament de la Clau de Barcelona
JORDI PLAY John Hoffman, ovacionat en el lliurament de la Clau de Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain