La Vanguardia (Català)

Ballesta no dimitirà

L’alcalde de Girona critica que se l’hagi titllat de “pesseter” i diu que com a funcionari a la Generalita­t cobraria més

- SÍLVIA OLLER Girona

L’ endemà que el ple municipal tombés el sou de l’alcalde i els càrrecs de confiança, Albert Ballesta va comparèixe­r ahir al matí acompanyat per tots els regidors de l’equip de govern, en una imatge d’unitat, per dir que no pensa dimitir del càrrec perquè se sent plenament legitimat i per deixar clar que no és cap pesseter. Ballesta, que de moment només cobrarà 28.500 euros en concepte d’assistènci­es als plens i juntes, ha volgut obrir un període de reflexió sense data límit per analitzar tot el que ha passat amb l’objectiu de “redirigir la situació”.

El nou alcalde ha admès “errors de tots” en el procés de confecció del cartipàs i ha demanat disculpes per boca de l’equip de govern. Tot i que no va detallar quins han estat aquestes errors, va deixar entreveure que la precipitac­ió per arribar a un acord en el capítol de retribucio­ns i càrrecs de confiança, que els va portar a pactar amb Ciutadans i el Partit Popular, formacions que estan als antípodes ideològics de CiU, potser li va jugar una mala passada.

Hores abans que comencés el ple de di- jous passat, el partit d’Albert Rivera trencava el pacte assolit el dia abans amb CiU i deixava l’equip de govern, que amb deu edils governa en minoria, sense prou suports. “Ara no em vull precipitar”, va assegurar ahir Ballesta, amb referència al calendari per concretar nous acords que permetin aprovar tant el nou sou de l’alcalde com l’organitzac­ió municipal. El substitut de Carles Puigdemont també va voler deixar clar que hi ha línies verme- lles que l’equip de govern no està disposat a creuar, com ara sortir de l’Associació de Municipis per la Independèn­cia (AMI), la condició que Ciutadans li va imposar a última hora per aprovar-li el salari. “L’independen­tisme i el procés són al nostre ADN”, va assenyalar.

Un dels aspectes que més han dolgut a Ballesta ha estat que l’hagin titllat de

L’equip de govern estudiarà els pròxims dies si considera ERC un “soci prioritari” per arribar a acords

“pesseter”, i ha lamentat que s’hagi volgut donar la imatge d’ell com la d’una persona que “busca un sou desesperad­ament”. Ha recordat que té plaça fixa de funcionari a la Generalita­t, per la qual percebria més diners que fent d’alcalde, així com que, si ocupa el càrrec, és purament per fer un “servei a la ciutat”.

Inicialmen­t, Ballesta s’havia fixat una retribució anual de 75.000 euros, el màxim que permet la nova llei de Reforma Local per a una ciutat mitjana com Girona, i després de l’acord d’aquesta setmana amb PP i Ciutadans s’havia rebaixat a 73.000 euros. Finalment, dijous va proposar un salari de 68.500 euros esperant rebre el suport d’ERC, que tampoc no li va aprovar. El seu antecessor, Carles Puigdemont, cobrava com a diputat autonòmic i només percebia de l’Ajuntament en concepte d’assistènci­a a plens. L’anterior alcaldessa, Anna Pagans, tenia un sou de 63.500 euros que després es va rebaixar a 58.500 euros.

L’equip de govern també es vol replanteja­r la relació amb ERC, després que l’hagin convidat quatre vegades a entrar al govern sense èxit. Ballesta va dir que en els propers dies estudiaran si continuen consideran­t els republican­s com a “soci prioritari” a l’hora d’arribar a acords.

 ?? PERE DURAN / NORD MEDIA ?? L’alcalde de Girona, Albert Ballesta, entre els regidors Carles Ribas, a la dreta, i Eduard Berloso
PERE DURAN / NORD MEDIA L’alcalde de Girona, Albert Ballesta, entre els regidors Carles Ribas, a la dreta, i Eduard Berloso

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain