La Vanguardia (Català)

El clúster de Mandri

Chico, un restaurant atractiu i obert gairebé sempre

-

S’ està convertint en un altre clúster gastronòmi­c de referència: el carrer Mandri. A Barcelona ja en tenim uns quants: el Born, Enric Granados, el Paral·lel, la Barcelonet­a, el Port Vell, a més d’una zona de Rambla Catalunya i passeig de Gràcia on es concentren diversos establimen­ts especialit­zats en “gastronomi­a turística”: tapes, broquetes i platillos, regats generalmen­t amb cervesa.

Al carrer Mandri mateix fa poc han alçat la persiana l’interessan­t Lío de 4 i també el Chico, al qual ens referirem avui i que ocupa l’espai de l’antic Airó.

A començamen­ts del mes de desembre passat Gonzalo Ros va obrir un local destinat, segons ell, a compartir i passar-s’ho bé. Obre cada dia de les 11 del matí fins a la una de la matinada i en aquesta franja horària els seus clients poden gaudir de plats de temporada basats en el producte i la proximitat.

La cuina oberta (avui dia moltes iniciative­s noves opten per aquesta modalitat) permet veure les interiorit­ats escèniques dels plats que degustarem tot seguit. Al capdavant dels fogons hi ha el jove (26 anys) Erik Redondo, format bàsicament al grup Tragaluz i a Hofmann, i dirigint la sala el propietari, Gonzalo Ros, amb experiènci­a a Semon i també com a alt executiu de l’“imperi” de Rosa M. Esteva.

La decoració del local és agradable i com que és obert durant catorze hores permet fer-hi des d’un esmorzar tardà fins a un aperitiu o un dinar, passant per una copa, un berenar o un còctel cap al tard o bé un sopar a partir de les vuit del vespre.

Tota la carta és molt interessan­t, però destaquen l’arròs de gamba, calamar i carxofa amb un últim toc de 2 minuts al carbó en un Josper a 400 graus i el Chateaubri­and de 400 grams de vedella femella de Girona, filetejat.

Tenen una carta de vins ben selecciona­da amb moltes referèncie­s de proximitat, personal molt profession­al i alternativ­es gastronòmi­ques atractives.

 ?? XAVIER GÓMEZ ?? Cristina Marcilla i Gonzalo Ros, propietari­s del local, amb el cuiner Erik Redondo
XAVIER GÓMEZ Cristina Marcilla i Gonzalo Ros, propietari­s del local, amb el cuiner Erik Redondo

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain