La Vanguardia (Català)

Tot Xavier Corberó

- DANI BUENO Barcelona

Ja es pot visitar fins al dissabte 12 de març l’exposició de l’artista Xavier Corberó a la galeria Ignacio de Lassaletta de Barcelona.

L’atractiu principal que s’hi podrà trobar és el conjunt de les 29 escultures concebudes per l’autor des de l’any 1964 fins ara. Aquestes obres permeten repassar l’evolució creativa de Xavier Corberó, després de més de cent exposicion­s a trenta museus diferents.

En les peces que es poden observar a la galeria s’aprecien diversos materials, entre els quals destaca el bronze –de la seva etapa més antiga– fins a d’altres de fetes recentment en ferro i marbre. En aquestes últimes, en les quals el tractament d’aquest tipus de roca exigeix més delicadesa, l’artista aconseguei­x que la llum penetri les obertures per formar un efecte plàstic que aporta un valor afegit a les escultures.

Completen l’exposició una obra realitzada en polièster amb una textura semblant a la del basalt dels anys vuitanta, i 25 pintures i dibuixos. Les pintures de les dècades dels cinquanta i els seixanta són abstractes i revelen una faceta menys habitual de l’autor, ja que cuida els detalls minuciosam­ent. Els di- buixos, per la seva banda, mostren predilecci­ó per a les obres figurative­s amb autoretrat­s que aporten un toc d’ironia i humor.

Xavier Corberó va tenir un paper important com a assessor a l’Ajuntament de Barcelona durant l’etapa dels Jocs Olímpics del 1992, selecciona­nt obres d’artistes internacio­nals perquè s’exhibissin als carrers i places de la ciutat. També es va ocupar de dissenyar les medalles que es van lliurar als esportiste­s.

L’entrada és gratuïta i la galeria roman oberta de dilluns a dissabte en horari de matí des de les 10 h fins a les 13.30 hi a les tardes de 17 h a 20.30 h.

 ?? ANA JIMÉNEZ ?? L’exposició de Xavier Corberó obre de dilluns a dissabte fins al 12 de març.
ANA JIMÉNEZ L’exposició de Xavier Corberó obre de dilluns a dissabte fins al 12 de març.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain