La Vanguardia (Català)

El derbi dels despenjats

Madrid i Atlètic s’enfronten avui després de veure com el Barça s’escapava

- CARLOS NOVO Madrid

A diferència dels derbis madrilenys de la temporada passada, que feien saltar espurnes i sempre es va imposar l’Atlètic, a banda de l’encreuamen­t dels quarts de la Champions, el derbi del Santiago Bernabeu d’avui agafa els dos equips a contrapeu. No ho poden dir en els discursos oficials, però a ningú no se li escapa que el partit d’avui és el partit dels despenjats. Al Madrid i a l’Atlètic els és ben igual quedar segons o tercers, i moltes il·lusions de la temporada les tenen posades en el que puguin fer a la Champions, on tots dos equips tenen molt factible passar a quarts.

Per acabar de rebaixar la tensió, tots dos clubs arriben al derbi amb baixes importants. Al Madrid, a les ja dues esperades de Bale i Pepe ahir s’hi va sumar la de Marcelo, que no té un trencament com es temia, però sí una sobrecàrre­ga al bessó. A l’Atlètic no arriben Savic, el central que últimament s’havia guanyat la titularita­t, ni Yanick Carrasco, que es va fer mal contra l’Eibar.

De tots, el més sincer ha estat Filipe Luis, que tornant d’Eindhoven amb l’equip va comentar que “ni Madrid ni Atlètic no tenen res a fer ja en aquesta Lliga”, a nou i vuit punts respectiva­ment del líder Barcelona.

Zinédine Zidane ho va dir ahir amb altres paraules a Valdebebas: “Passi el que passi, la nostra Lliga no s’acaba en aquest derbi. Mentre quedin punts en joc no abaixarem els braços”.

Contra aquest discurs oficial madridista que obliga l’equip a sortir sempre a buscar la victòria, l’Atlètic contraposa una versió més humil i molt més del gust de Simeone, segons la qual la seva Lliga és la lluita pel tercer lloc. És per aquí que cal entendre el que va dir el Cholo al Cerro del Espino: “Hi ha diferèncie­s econòmique­s que són reals, i que es veuen durant la temporada. Al llarg de la Lliga els que tenen més pres- supost acaben normalment al davant”.

Si al Madrid la preocupaci­ó és la irregulari­tat que es tradueix en la davallada de rendiment fora de casa, a l’Atlètic el taló d’Aquil·les és la falta de gol. Dels últims vuit partits, en quatre el quadre matalasser va acabar 0-0. La seva mala ratxa coincideix amb la sequera anotadora de Griezmann, que ja suma sis partits sense marcar i que, quan marca, ningú no ho fa per ell. Antoine Griezmann ha fet dotze gols a la Lliga, i el segon màxim anotador és Fernando Torres, amb quatre (els dos últims en les dues de les tres darreres jornades), una xifra impròpia d’un equip que aspira als llocs de categoria. En aquest punt de la temporada, l’any passat l’Atlètic havia fet 51 gols, 16 més.

Per Simeone el problema s’ha de buscar en l’absència de Carrasco: “Ens estava donant molta verticalit­at, pel seu un contra un, per la seva profundita­t, perquè ajuda els altres a arribar a l’àrea. Els altres que tinc no són tan semblants. El que més és Correa, però no li agrada jugar tant per fora”.

Al Madrid, que ha perdut els dos últims derbis de Lliga, Zidane haurà de resoldre uns quants problemes que posaran a prova la seva capacitat com a entrenador. La part de dalt sembla clara, amb la tornada de Benzema. El dubte recau en qui substituir­à Marcelo. Qui té més números és Danilo, però contra l’Athletic va jugar per la dreta mentre que Carvajal ho feia per l’esquerra. El resultat és que tots dos ho van fer bastant malament. Ahir, quan li van demanar si mantindria la fórmula, no es va voler pronunciar.

Zidane només va assegurar que el Madrid no canviarà mai d’estil: “Jugarem amb la nostra idea i amb el dibuix que veuràs. Jugarem com sempre. I al centre, tenim capacitat, físic, tècnica... Tenim coses al centre del camp”. Malgrat la marxa de l’equip, el Bernabeu s’omplirà. Des de dilluns no queda ni una sola entrada.

 ?? DANI DUCH ?? Karim Benzema s’ha recuperat i va entrar a la llista de convocats del Reial Madrid
DANI DUCH Karim Benzema s’ha recuperat i va entrar a la llista de convocats del Reial Madrid

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain