La Vanguardia (Català)

Reacció en cadena

Després de renéixer contra el Dépor, l’Espanyol enllaça Sporting, Betis, Rayo i Granada

- RAMÓN ÁLVAREZ Cornellà de Llobregat

Superat amb èxit el primer gran repte d’aquesta temporada, que en cas de derrota hauria pogut marcar el que queda de temporada, haver condemnat l’equip a enfangar-se definitiva­ment i el tècnic a fer les maletes, l’Espanyol torna avui a la seva Lliga amb la ment més clara. Després de la seva victòria balsàmica contra el Deportivo a Cornellà dissabte passat, el calendari ha estat propici per als blanc-i-blaus, que aquesta tarda inicien a Gijón un periple que els portarà a encadenar quatre partits amb rivals directes en la seva lluita per la salvació. Després de visitar l’Sporting d’Abelardo, els de Galca rebran en pocs dies Betis i Rayo Vallecano –dijous vinent hi ha jornada intersetma­nal– i visitaran el Granada una setmana després. És la seva gran ocasió per fer de l’obligada reacció inicial una completa reacció en cadena que els deixi ben lluny de la zona de perill.

“L’equip s’ha alliberat després de la victòria contra el Deportivo, però per això ara hem d’estar molt concentrat­s i anar a guanyar a Gijón, perquè la reacció no quedi en un partit”, va explicar ahir el tècnic a la sala de premsa de Cornellà on l’equip es va entrenar a la tarda abans de marxar cap a Astúries.

Galca va assegurar que malgrat la coincidènc­ia de partits contra rivals de la zona baixa amb qui el seu equip pot obrir bretxa, aquests dies ha insistit als seus homes que se centrin en el partit d’aquesta tarda i evitin els càlculs. “Cal lluitar tots els partits i, més que mai, anar partit a partit –va assegurar Galca–. Estem concentrat­s exclusivam­ent en el matx de Gijón, i després ja pensarem en el Betis i el Rayo. Però no abans”.

El míster espanyolis­ta va insistir que la concentrac­ió, la paciència i saber llegir el partit d’avui són les claus per aconseguir uns altres tres punts vitals. “És un partit important, com el del Deportivo –va afirmar amb solemnitat–. Sobretot hem d’anar amb ambició i pensar a guanyar. Sabem que allà l’afició pressiona i que l’Sporting és un equip intens, però hem d’anar a totes”.

L’Espanyol es presentarà a El Molinón amb una baixa sensible, la de Felipe Caicedo, que compleix cicle de targetes. Amb Mamadou lesionat, Galca ha apostat per viatjar amb un sol referent en punta, Gerard Moreno, en el que és una clara declaració d’intencions. Malgrat que el davanter del filial Dalmau ha participat aquesta setmana en algunes de les sessions de primer equip, finalment el tècnic no ha comptat amb ell.

“Caicedo és un jugador molt important per a nosaltres, ho he dit moltes vegades. A Gijón no hi serà, però pot entrar Gerard, tot i que el moment no és propici per als davanters. Confio en ell, perquè aporta molt de treball –va explicar–. Per als nois del planter no és el moment d’entrar en una convocatòr­ia. Han de venir i aportar quan no hi hagi pressió”.

CONTINUÏTA­T, SEGONS GALCA “L’equip s’ha alliberat després de la victòria de l’altre dia, però hem de continuar molt concentrat­s”

 ?? XAVIER GÓMEZ ?? Álvaro i Víctor Álvarez surten de l’estadi amb el porter del filial Andrés Prieto, a la convocatòr­ia, per dirigir-se a l’aeroport
XAVIER GÓMEZ Álvaro i Víctor Álvarez surten de l’estadi amb el porter del filial Andrés Prieto, a la convocatòr­ia, per dirigir-se a l’aeroport

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain