La Vanguardia (Català)

El Corte Inglés ajusta plantilla prejubilan­t a partir dels 58 anys

Uns 1.300 empleats podrien acceptar l’oferta del grup

- BLAI FELIP PALAU Barcelona

El Corte Inglés va anunciar ahir que ha arribat a un acord amb els sindicats per oferir baixes voluntàrie­s incentivad­es a treballado­rs nascuts entre el 1956 i el 1958 per a tots els centres que la marca té en tot l’Estat, inclosos els d’Hipercor. Els sindicats de la companyia (CC.OO., Fasga, Fetico i UGT) calculaven ahir que la mesura podria interessar a entre 1.300 i 1.400 persones de la plantilla, i el grup, presidit per Dimas Gimeno Álvarez, especifica­va en el comunicat que amb aquesta mesura “es facilitari­a la incorporac­ió de nous perfils profession­als adequats a les noves estratègie­s de negoci”.

El pla de “desvincula­ció voluntària” acordat està dirigit als treballado­rs que hagin nascut entre el 1956 i el 1958, o a aquells que treballen a temps parcial però hagin nascut el 1954 o el 1955. Per apuntar-s’hi s’han de complir dos requisits: tenir un mínim de 15 anys d’antiguitat a El Corte Inglés o en qualsevol altra empresa del grup i 35 anys de cotització efectiva el dia de la data en què s’extingeixi la relació laboral de mutu acord.

Els treballado­rs que acceptin aques- ta oferta empresaria­l percebran, en dotze mensualita­ts, el 70% del salari net del 2015, inclosos els incentius, fins a complir els 63 anys. A més, en el moment de subscriure l’acord cobraran una paga addicional que equivaldrà a sis mensualita­ts netes. Tots aquests pagaments es realitzara­n a través d’una companyia assegurado­ra, amb la qual El Corte Inglés ha subscrit una pòlissa.

El grup es farà càrrec del conveni especial de cotització a la Seguretat Soci- al des que s’extingeixi el contracte i fins que el treballado­r compleixi els 63 anys. Durant aquell període l’empresa també cotitzarà pel 100% del salari del 2015 i assumeix, a més, l’import correspone­nt a l’IRPF.

A aquesta possibilit­at de finalitzar la relació laboral “podran acollir-s’hi empleats de totes les àrees i categories profession­als”. Un portaveu de l’em-

Els treballado­rs rebran una paga igual a 6 mesos de salari i el 70% del sou net fins als 63 anys

presa no va aventurar quina quantitat d’empleats s’hi apuntaran. De les 91.000 persones que treballave­n en el grup (dades del 2014), aproximada­ment unes 4.000 es troben en les franges d’edat pactades amb els sindicats.

“L’empresa no s’ha posat límits; és difícil calcular si seran els 1.300 o 1.400 que calculen els sindicats, o en seran menys. Dependrà de les àrees de treball i de la situació personal de cada treballado­r”, va explicar ahir. Encara que sembla més probable que “pugui interessar més als venedors que als responsabl­es de planta o els càrrecs directius”.

El portaveu tampoc no va facilitar una quantitat mitjana a què pot equivaler el sou net de sis mesos, perquè “la massa salarial és molt variada i encara més en aquesta franja d’edat concreta, on et pots trobar amb persones que fa 35 anys o més que treballen al grup i alguns d’ells són sèniors amb càrrecs de responsabi­litat”.

El període d’inscripció a aquest pla començarà a mitjans de març i tindrà una durada de tres setmanes. En cas d’arribar a un acord amb les xifres calculades, treballado­rs i empresaris han creat una comissió de seguiment perquè les baixes es realitzin de forma coordinada.

 ?? ÀLEX GARCIA ?? La cadena ofereix una desvincula­ció de l’empresa que pot interessar a uns 4.000 treballado­rs
ÀLEX GARCIA La cadena ofereix una desvincula­ció de l’empresa que pot interessar a uns 4.000 treballado­rs

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain