La Vanguardia (Català)

La japonesa Muji vol créixer amb botigues pròpies

La companyia compra les seves filials a la Península, on factura 7,2 milions

- BLANCA GISPERT Barcelona

“Hem comprat les filials d’Espanya i Portugal perquè tenim mercat per créixer més”, apuntava ahir Satoru Matsuzaki, el president de la companyia japonesa coneguda pels seus dissenys simples en productes de la llar, papereria i viatges.

Matsuzaki, que no va voler revelar l’import de l’operació, va detallar que Muji començarà per renovar les botigues que ja té a la Península (3 a Barcelona, 3 a Ma- drid i 1 a Lisboa) i introduir nous productes, especialme­nt de la branca de peces de roba. “Una vegada renovada la nostra imatge donarem pas a noves obertures a Madrid i Barcelona”.

En xifres, el president va avançar que els nous canvis permetran augmentar un 10% la facturació, que aquest any va arribar als 7,2 milions. La plantilla (formada per 60 treballado­rs) no s’ha vist afectada per l’operació.

Josep de Toca Andreu, que ha conservat el seu càrrec com a conseller delegat, va avançar que, en els propers anys, Muji preveu invertir 4 milions d’euros en l’obertura d’una flagship (una botiga insígnia) a Espanya tot i que encara està estudiant si ubicar-la a Barcelona (on té la seva seu) o a Madrid.

Amb aquesta operació, Muji busca, a més, acostarse al mercat sud-americà, en el qual preveu entrar a través del Brasil i d’Equador pròximamen­t.

En la mateixa línia que a Espanya, la firma japonesa acaba d’adquirir les filials a Taiwan i Tailàndia i ja té botigues pròpies a França, el Regne Unit, Alemanya i Itàlia.

En total, factura 2.200 milions i és la botiga de retail japonesa amb més presència al món (756 punts de venda en 26 països). A Espanya, va arribar el 2006 a través de llicències amb les famílies Andreu i Puig.

 ?? DAVID AIROB ?? El president Satoru Matsuzaki, ahir a Barcelona
DAVID AIROB El president Satoru Matsuzaki, ahir a Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain