La Vanguardia (Català)

Xuclar la gamba

- CRISTINA JOLONCH

Ho deia fa uns dies Juanito Bayén, del bar Pinotxo de la Boqueria, després de rebre el premi Ciutat de Barcelona de Gastronomi­a. I opinava com ell aquesta setmana Romain Fornell, el xef del restaurant Caelis, a El Palace. Gairebé sempre, deien, les personalit­ats més brillants que han atès tenen en comú un comportame­nt d’allò més trempat, mentre que els més arrogants solen ser els que es creuen més del que són. I que aquestes coses no se li escapen a qui és darrere de la barra o a peu del fogó, que s’atipen de veure de tot.

Encara que al francès li falten molts anys per acumular l’experiènci­a del personatge de la Boqueria, que setanta anys darrere la barra són molts, en té prou per haver-se trobat, com tants col·legues seus, tot un ventall de comensals, des del més senzill fins al més arrogant. I així i tot confessa que el va impactar tenir a la taula de la cui- na del Caelis Mark Zuckerberg i la seva dona, Priscilla Chan. “Pensava que tindrien gustos excèntrics o que practicari­a algun tipus de dieta. I em vaig trobar amb una parella que va gaudir amb cada plat i que s’interessav­a per com estava cuinat, amb la il·lusió amb què gaudeix un aficionat a la gastronomi­a”.

No van entrar per la porta posterior del restaurant sinó per l’entrada principal, davant els clients i des d’allà es van dirigir a la cuina, on van demanar el menú més extens. “Els vam explicar que aquí sol xuclar-se el cap de la gamba i no van tenir objecció a xuclar-la amb fruïció”. Van gaudir dels plats i dels vins catalans i en acabar, van fer un rànquing del que més els havia agradat: van guanyar l’ànec, la gamba, el bou de mar, la sopa de foie... elaboracio­ns que recordaven mentre gaudien de les postres que Fornell, li va explicar, va crear reinterpre­tant un clàssic de l’americà Grant Achatz.

 ?? QUIQUE GARCIA / INTERPROFI­T ?? Romain Fornell a la cuina del Caelis
QUIQUE GARCIA / INTERPROFI­T Romain Fornell a la cuina del Caelis
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain