La Vanguardia (Català)

CINC CONSELLS PER TORNAR A ENFONSAR UNA GALA

- VÍCTOR-M. AMELA

La gala dels Oscar és la mare de totes les gales televisade­s. De vegades ha funcionat: per això ens hem obstinat a emular-la. Però una gala de lliurament de premis televisada és com la vida: el més estrany és que surti bé. Acceptem-ho ja; primer: ens morirem. Segon: les gales televisade­s surten malament. Per si algun guillat es prestés encara a presentar-ne una, li regalo a continuaci­ó cinc bons consells... per enfonsar-se un cop més:

1 REFIA’T DELS GUIONISTES

Memoritza el guió sense dubtar que és obra dels cervells més preclars del país, escrit no per guanyar-se una pasta ràpida, sinó per fer-te brillar com a presentado­r, i no sospitis en cap moment que puguin haver “homenatjat” frases o copiat “gags” d’altres gales penjades a internet.

2 CANTA I BALLA

Creu-te un tros d’artista polivalent i marca’t una cançó amb ostentació vocal, convenç-te que el públic et perdonarà els galls per l’esforç que fas. I a més balla una coreografi­a estudiada en dues tardes amb el Rafa Méndez de torn i mou-te com si no hi hagués un demà, en la seguretat que Fred Astaire t’envejaria si et veiés.

3 EXPLICA ACUDITS

El públic estarà ansiós de gaudir d’aquesta gràcia teva explicant un acudit graciosíss­im d’andalusos i catalans: fes-lo content (i a sobre marca els accents).

4 FES-TE EL SOBRAT (O EL PALLÚS)

No siguis normal i natural, força una personalit­at que sembli molt segura de si mateixa o, pel contra- ri, tan perduda com ho estava Paco Martínez Soria a la gran ciutat.

5 ACCEPTA EL REPTE

La vida són quatre dies, així que gaudeix de la gala. L’endemà et destrossar­an les crítiques, així que t’exiliaràs i enviaràs aquest tuit: “No m’ha compensat”. Tots s’oblidaran de tot, i el proper any repeteixes.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain