La Vanguardia (Català)

Rivera rep l’aval de la cúpula de C’s per entrar en un futur govern

El líder centrista demana a Rajoy que no impedeixi un executiu reformista

- IÑAKI ELLAKURÍA Barcelona

El consell general de Ciutadans, màxim òrgan de direcció entre congressos, va aprovar ahir per unanimitat i assentimen­t l’acord d’investidur­a rubricat aquesta setmana per Albert Rivera i Pedro Sánchez. Va avalar, així mateix, que el president del partit estudiï la possibilit­at que els centristes formin part d’un futur govern d’Espanya, potser amb un independen­t de confiança o la participac­ió d’algun dels dirigents de C’s amb prestigi profession­al, com és el cas de l’economista Luis Garicano. Ja sigui aquest govern socialista, o bé tingui el blau popular com a color, ja que en el debat intern no es va especifica­r.

Malgrat la seva determinac­ió de construir un espai de centre amb Sánchez, C’s no vol tenir les mans lligades més enllà de la investidur­a del 4 de març (segona votació), ja que depenent de com surti el líder del PSOE del debat a les Corts es configurar­à un incert escenari en què no es pot descartar cap tipus d’aliança o candidat “tapat” a president. I malgrat aquesta posició tàctica, Rivera va dedicar gairebé una hora a defensar el seu acord amb Sánchez i va subratllar que el programa de reformes pactat pot agradar per igual als milions de votants del PSOE, PP i C’s.

El líder centrista es va mostrar molt crític amb Rajoy, a qui va demanar que pensi més en el futur d’Espanya que en la seva carrera personal. “Ja ha dit ‘no’ al Rei, espero que no digui ‘no’ a Espanya; si no vol sumar-se a un gran acord de constituci­onalistes, almenys que no faci el mateix que Podem o els independen­tistes i el bloquegi”, va afirmar.

El seu desmarcatg­e de Rajoy no va impedir que Rivera allargués la mà de nou al PP i als seus votants, amb qui comparteix la idea de

Rivera defensa que la majoria dels votants de PSOE, PP i C’s podrien trobar-se a gust amb les reformes pactades

complir la llei i els “compromiso­s amb Brussel·les”, perquè s’afegeixin a l’acord reformista.

La decisió de poder entrar en el futur govern d’Espanya és tot un canvi d’estratègia a C’s, que tant a Andalusia com a Madrid, on va facilitar les investidur­es de socialiste­s i populars respectiva­ment, va optar per exercir d’oposició.

L’“atzucac” que viu Espanya exigeix, va remarcar en el seu discurs Rivera, “responsabi­litat” i abandonar les lògiques partidiste­s.

 ?? ALBERTO ESTÉVEZ / EFE ?? El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ahir a Barcelona
ALBERTO ESTÉVEZ / EFE El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ahir a Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain