La Vanguardia (Català)

‘La Vanguardia’ acosta les grans òperes al món dels més petits

Cada lliurament de la col·lecció consta d’un CD i d’un llibre il·lustrat de 32 pàgines Els personatge­s i l’argument de cada òpera estan explicats amb un conte il·lustrat Primer lliurament disponible el cap de setmana que ve per només 2,95 € més ‘La Vang

- BARCELONA Redacció

La Vanguardia ofereix als seus lectors i subscripto­rs una col·lecció que acosta el meravellós món de l’òpera als nens i nenes, amb una selecció d’obres explicades de manera didàctica i entretingu­da. Es tracta d’una sèrie de 10 lliurament­s, en cada un dels quals es podrà gaudir d’una de les grans òperes de la història convertida en un conte il·lustrat. El primer número de la col·lecció estarà disponible als quioscos el cap de setmana del 5 i 6 de març, i la col·lecció es completarà amb nou volums més. Cada un dels lliurament­s es compon d’un CD que conté una selecció dels fragments i àries més importants de cada obra, acompanyat d’un llibre de tapa dura, de 32 pàgines, amb un conte il·lustrat que explica la trama de cada una de les òperes.

Ideal entre els 5 i els 8 anys

Són nombroses les investigac­ions que destaquen els efectes beneficios­os de l’exposició a la música en els nens i nenes, com per exemple la de Richard Frackowiak, de l’Institut de Neurologia de Londres. Segons l’autor, la música afavoreix la capacitat de concentrac­ió, la memòria i la creativita­t en els més petits. De fet,

Ópera para niños està concebuda per a la franja d’edat entre els 5 i els 8 anys. Els contes, especialme­nt adaptats a aquestes edats, ajuden els petits a introduir-se al món del bel canto mentre es di- verteixen. A més, a cada un dels llibres podeu trobar quatre pàgines de jocs i activitats relacionad­es amb l’audició de les peces musicals, a més de les dedicades a la presentaci­ó dels personatge­s principals del seu argumentia desenvolup­ar-lo de manera que pugui ser seguit i comprès fàcilment mentre s’escolta l’òpera amb el disc que acompanya cadascuna de les entregues.

Diversió per a tota la família

Els títols que componen aquesta col·lecció han estat escollits acuradamen­t, atenent la seva quali- tat musical i al fet que el seu argument desenvolup­i una història que resulti especialme­nt atractiva a les nenes i nens a qui va dirigida. Com a resultat d’aquest procés, les deu òperes selecciona­des són La Cenicienta, El elixir de amor, Hansel y Gretel, El oro del Rin, Guillermo Tell, Orfeo y Eurídice, Las bodas de Fígaro, El holandés errante, El barbero de Sevilla i La flauta mágica. D’aquestes òperes, algunes estan basades en contes tradiciona­ls, mentre que les altres aborden històries fàcilment explicable­s i comprensib­les per als més petits de la casa que, amb aquestes obres, començaran, a més, a familiarit­zar-se amb la música de grans compositor­s com són Gaetano Donizetti, Wolfgang Amadeus Mozart, Gioachino Rossini o Richard Wagner. Un bon començamen­t per al que pot ser una passió que duri per a tota la vida.

A més, hi ha poques coses que uneixin més els nens amb els seus pares i avis que les estones de diversió compartida. Per als grans, per la satisfacci­ó d’afavorir la imaginació i creativita­t dels més petits a través de la música mentre aprenen i, per a aquests últims, perquè formaran per sempre part dels seus records quan escoltin qualsevol peça musical que remunti la seva memòria a aquells moments entranyabl­es.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain