La Vanguardia (Català)

Cristiano menysprea l’equip

“Si els altres estiguessi­n al meu nivell potser seríem primers”, va declarar

- CARLOS NOVO Madrid

Un altre projecte de Florentino Pérez torna a tremolar davant la perspectiv­a d’un altre any en blanc. L’afició va reclamar la dimissió del president i Zidane va donar per perduda la Lliga, però va ser Cristiano Ronaldo qui va assumir el paper de liquidador. El portuguès va sortir del vestidor, es va mostrar obert als micròfons i va llançar crítiques ferotges als seus companys, va destacar les seves estadístiq­ues personals i es va comparar amb els davanters del Barcelona. “Si tots estiguessi­n al meu nivell potser seríem primers”, va dir desafiant, i van saltar les alarmes. En les lleis no escrites del futbol deixar en evidència públicamen­t un camarada és un delicte gravíssim.

Al principi Cristiano va al·ludir a les absències: “Ja era preocupant la situació abans d’aquest partit. Per guanyar una Lliga si no tens els millors és complicat. Ens falta Karim (Benzema), Pepe, Marcelo... Així és difícil. Hi ha moltes lesions. Paguem la factura de tot això”. Tot seguit va assenyalar culpables i va atacar implícitam­ent la planificac­ió esportiva del club. “No és per menysprear ningú, però si l’equip no juga amb els millors, és difícil. No és que Jesé o Lucas no siguin bons. Són molt bons, però...”, va qüestionar el portuguès. Havia arribat el moment de posar-se les medalles de rigor en resposta a les crítiques pel seu baix rendiment: “Sóc molt a prop d’ells –va afirmar en relació amb les estadístiq­ues dels davanters del Barça a la Lliga, sense anomenar-los– i a la Champions ningú no se m’acosta. I això que estic malament... Vosaltres, la premsa, sou injustos moltes vegades. Sembla que sóc una merda, cada any. Els números i les estadístiq­ues no enganyen mai. Si tots estiguessi­n al meu nivell, potser seríem primers”. L’última frase incorpora una càrrega de prou dinamita per aniquilar la convivènci­a en un vestidor. Un parell d’hores més tard va intentar matisar aquestes paraules.

Sergio Ramos va haver de sortir en defensa de l’estabilita­t. “Com a capità l’únic que puc dir és que em sento orgullós de tots els companys. És quan més units hem

LA CRÍTICA DE CRISTIANO “Pel que diuen de mi sembla que sóc una merda, però els números de cada any no enganyen”, diu el portuguès

L’ENTRENADOR LLANÇA LA TOVALLOLA “La Lliga està acabada; no hem fet el partit que havíem preparat, calia córrer més”

d’estar si volem guanyar alguna cosa”. “No li he retret mai res a cap company. Sempre hem recalcat la feina dels companys amb menys minuts, que quan sortien han donat la cara”, va equilibrar l’andalús. En l’única cosa que van coincidir Ramos i Cristiano és que cal cuidar la Champions perquè la competició domèstica està perduda. “La Lliga està acabada. Perdre a casa contra l’Atlètic és un cop molt dur”, va admetre Zidane, que va anunciar canvis de cara a la pròxima temporada i va posar en dubte l’actitud dels seus jugadors: “No hem fet el partit que havíem preparat, calia córrer més”.

Les diverses al·lusions de l’entrenador francès a l’any que ve manifesten la seva escassa confiança en l’actual. Fins i tot ell mateix es va posar al paquet de possibles canvis a final de temporada.

En el bàndol atlètic van celebrar el tercer triomf consecutiu en un partit de Lliga al Bernabeu, una fita única, i es van presentar com a única alternativ­a al Barça. “La resposta de l’equip ha estat tremenda. Una vegada més, els seguidors de l’Atlètic de Madrid han d’estar orgullosos dels seus jugadors”, va aplaudir Diego Pablo Simeone.

 ?? GONZALO ARROYO MORENO / GETTY ?? Zidane va ser molt vehement durant el partit
GONZALO ARROYO MORENO / GETTY Zidane va ser molt vehement durant el partit

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain