La Vanguardia (Català)

L’Espanyol brilla en el fang

Gerard, Burgui i Marco Asensio condueixen l’equip a una valuosa victòria en un duel d’intensitat i gols

- RAMÓN ÁLVAREZ

Galca va arribar a l’Espanyol amb la intenció de pujar als palaus i s’ha vist obligat a baixar a les cabanes i a provar d’escalar algun claustre, com Don Juan Tenorio. Ahir, el seu equip va saber jugar i guanyar un partit que es va disputar en el fang, tant en el sentit literal com en el figurat de la paraula. Gerard Moreno, Burgui –que es va estrenar com a golejador a la Lliga– i Marco Asensio van entrar en la brega per conduir el seu equip a una important victòria a El Molinón que els allunya una miqueta més de la zona de perill i envia l’Sporting a llocs de descens. Tots tres van fer oblidar el sancionat Caicedo.

Ahir l’onze blanc-i-blau no presentava cap sorpresa. El tècnic va decidir mantenir el que tan bé li va funcionar contra el Deportivo i l’única novetat en l’alineació va ser el relleu obligat de Gerard Moreno per Caicedo a la punta d’atac. Marco Asensio va tornar a sortir des de la banda dreta per tenir llibertat de moviments, mentre que l’esquerra va tornar a ser per a Burgui, que ja enllaça titularita­ts.

La pluja que va caure durant tot el dia de manera intermiten­t a Gijón va afegir dramatisme a un partit que ja prometia més lluita que no pas brillantor. L’Espanyol es jugava quedar-se a un punt del descens, i l’Sporting, caure-hi. Així que uns i altres van renunci- ar des del començamen­t a dominar el centre del camp per encomanar-se a la coça per amunt, les pilotes a l’àrea i al tots a la rema

tada a les accions a pilota aturada. Alguns diran que això no és futbol ni espectacle, però la tensió que van traslladar ahir a la grada d’El Molinón jugant així Sporting i Espanyol i els gols que es van veure bé que van justificar el preu d’una entrada.

Cridat a ser un dels protagonis­tes del partit, Burgui va disposar ja en el minut 8 d’una ocasió d’or per avançar els seus. Es va inter- nar a l’àrea i va disparar al cos d’un Cuéllar que va saber tapar bé el forat. L’artista convidat per part local va ser Carlos Castro, que va posar la rèplica al 16. El va trair l’egoisme, i en una contra en què l’Sporting tenia superiorit­at va ser gana i va acabar marrant en el mà a mà amb Pau. No va fallar en la següent que va tenir, i al 20 va recollir una pilota rebutjada pel porter espanyolis­ta per afusellar-lo i obrir el marcador.

L’Espanyol no es va acoquinar. Es va superar, va provar de posar calma a un partit boig, tocar-la i madurar l’empat. Van ser uns minuts en què es va veure la gran diferència tècnica entre un i altre equip. I després d’avisar amb una pilota al travesser de Marco Asensio en una falta des del lateral esquerre de l’àrea de Cuéllar (23), Burgui va tornar a aparèixer per fabricar un gol de geni traçant una diagonal en la frontal i batent el porter local després d’escapolir-se de dos defensors en el 41.

L’Espanyol feia l’empat abans del descans i tornava després de la represa amb les mateixes ganes per avançar-se en la primera acció d’atac. Javi López es va internar per la banda i va passar una pilota rasa a Gerard Moreno, que en el 48 va rematar lliure de marca per avançar els blanc-iblaus.

Deu minuts després, el fill pròdig de l’espanyolis­me va veure el forat i va disparar entre dos jugadors locals per fer l’1-3. Però l’Sporting continuava amb vida i de nou Carlos Castro s’encarregav­a de posar els seus en el partit en menys de cinc minuts cabotejant sol en l’àrea petita una altra centrada de Jony.

A l’Espanyol li tocava tornar a patir. I ho va saber fer. Després de veure com l’Sporting enviava fins a dues pilotes als pals quan provava a la desesperad­a de rescatar un punt vital, el lateral Luis Hernández va desviar a la seva porteria una centrada de Marco Asensio per donar per acabada la dura i bonica lluita.

?? ALBERTO MORANTE / EFE ?? Gerard Moreno, que va fer dos gols, es disputa una pilota amb el jugador de l’Sporting Luis Hernández
ALBERTO MORANTE / EFE Gerard Moreno, que va fer dos gols, es disputa una pilota amb el jugador de l’Sporting Luis Hernández