La Vanguardia (Català)

Vonn té un ensurt a Andorra

Tot i que té un cop al genoll esquerre, la millor esquiadora de la història podria córrer avui la combinada alpina

- ELISABETH ESPORRÍN Soldeu-El Tarter (Andorra)

La mala sort va acompanyar ahir Lindsey Vonn en la primera jornada de la Copa del Món FIS d’esquí alpí (Grandvalir­a), quan una caiguda a la pista Àliga SG a només tres portes de la meta la va apartar del podi.

Primer va ser la nevada que va aparèixer a primeres hores de la matinada a l’estació andorrana, cosa que va obligar a endarrerir fins a tres hores la competició del super-G. La cursa, que va aplegar prop de 4.000 aficionats, va començar a les 13.30 hores, amb un temps més o menys estable que es va torçar poc abans de l’actuació de la nord-americana, la millor esquiadora de la història (amb 76 victòries a la Copa del Món, a només 10 del suec Ingemar Stenmark).

No va ser el seu dia. Amb clares opcions a podi, gràcies a les 32 centèsimes d’avantatge sobre els seus contrincan­ts en el segon parcial de la cursa, Vonn va caure a terra a tres portes de la meta. Va ser com una premonició, ja que ella mateixa afirmava que la pista Àliga SG tenia un parell de revolts complicats, un dels quals conegut com Il Curvone, on va derrapar una mica, un desequilib­ri que va salvar però que li va propiciar la caiguda dues portes més avall, ja que va entrar amb l’esquí interior. Vonn no es movia, cosa que va alertar els serveis de socors, i malgrat que es temia una important lesió, al final només va ser un cop al genoll esquerre. Avui podria córrer en la combinada alpina (una mànega de super-G i un eslàlom).

La intensa nevada, que va alentir el descens de les següents corredores, i l’aturada de la prova d’aproximada­ment 20 minuts, fins a l’evacuació de Vonn en llitera, no va afavorir les favorites, com la suïssa Lara Gut –segona de la general i a vuit punts de la líder Vonn després d’acabar 16a al super-G–. Així, de les deu primeres classifica­des només l’alemanya Viktoria Rebensburg, tercera de la general, va aconseguir una setena plaça.

El podi va quedar format per una motivada Federica Brignone. Per a ella, especialis­ta en gegant (suma dotze podis en Copa del Món), es tracta d’una primera victòria en la modalitat. La italiana va declarar: “Em sap greu per Vonn, però les curses d’esquí són així”. En segon lloc va arribar Laurenne Ross, nord-americana i compatriot­a de Vonn, que admetia haver tingut molta sort. La tercera va ser l’austríaca Tamara Tippler, en el seu primer any al circuit internacio­nal.

 ?? STR / EFE ?? Els serveis mèdics retiren en llitera Vonn, líder de la Copa del Món, després de l’accident al supergegan­t
STR / EFE Els serveis mèdics retiren en llitera Vonn, líder de la Copa del Món, després de l’accident al supergegan­t

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain