La Vanguardia (Català)

L’americana Adara dirigeix des de Barcelona l’expansió europea

- MAR GALTÉS

Adara, plataforma de big data especialit­zada en el sector turístic amb seu a Mountain View (Califòrnia), impulsa des de Barcelona el seu creixement a Europa, i ha nomenat Sara Pastor directora comercial per a Europa. La vicepresid­enta in- ternaciona­l de vendes, Ann Reilly, té també des de fa dos anys la seva base a Barcelona; anteriorme­nt, aquesta executiva nord-americana ja era a la ciutat, on va ser durant sis anys la responsabl­e de l’oficina de Yahoo!, amb més de 60 persones.

Adara, creada l’any 2009, té dinou oficines al món i un equip global de 180 persones. La companyia recull a internet, a través de la seva plataforma Magellan, que utilitzen les empreses associades, les dades de recerques, de reserves i de programes de fidelitzac­ió i d’una manera anònima les transforma en informació per a les empreses de la indústria hotelera (aerolínies, trens, hotels) i anunciants (mitjans de pagament, telecomuni­cacions) per optimitzar les seves campanyes en línia.

“Els patrons de conducta a l’hora de comprar viatges i el comportame­nt dels usuaris es tradueix en milions de dades que generen un coneixemen­t útil perquè les empreses prenguin decisions per arribar a l’audiència correcta”, explica. “Podem entendre millor els usuaris i millorar les recomanaci­ons que les empreses els fan”, afegeix Reilly.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain