La Vanguardia (Català)

‘Qué chabocha la chevecha’

-

Avui dia fins el més incompeten­t es veu amb cor d’escriure un llibre. Si no troba cap editorial que l’hi publiqui, doncs se l’autoedita. I a esperar que, amb el pas del temps, algun savi despistat el descobreix­i, decideixi que és la millor obra mai no escrita i, per art de màgia, li caigui de l’olimp el premi Nobel de Literatura.

El mateix passa amb la cervesa. No hi ha il·luminat que no fabriqui la seva pròpia cervesa artesana i la promocioni pels bars enrotllats, convençut que, en un racó fosc de casa seva, acaba de fer el pas definitiu cap a l’excel·lència que no havia aconseguit ningú en vuit mil anys, des que egipcis, sumeris, mesopotàmi­cs i ibers van començar a consumir-ne. D’artesanes n’hi ha de ben bones –com la Sex A Pils que preparaven uns fusters al fons de la nau on treballen, a Pubilla Cases–, però és evident que la majoria són imbevibles; una puta merda, per dir-ho de manera simple i elegant.

Com passa amb bona part de la gastronomi­a actual, una de les obsessions d’aquests cervesers de nou encuny és l’originalit­at. Per això una empresa de

No hi ha il·luminat que no fabriqui la seva pròpia cervesa artesana i la promocioni pels bars

Polònia anomenada Orders of Yoni n’ha llançat al mercat un nou tipus que fa servir com a llevat bacteris d’àcid làctic recollits de la vagina d’una dona. Concretame­nt, de la model txeca Alexandra Brendlova. La cervesa es diu Bottled Instinct.

Cal recordar que, fa quatre o cinc mesos, la blogaire anarcofemi­nista Zoe Stavri va penjar la recepta de com fa ella el pa: amb llevat obtingut de la seva vagina. Però com que avui dia no et pots refiar de ningú i de vegades intenten fer-te passar per bones notícies inventades, he revisat la web d’Orders of Yoni. Aparentmen­t, tot sembla quadrar (més o menys). Un palet amb 144 ampolles, 40 sotagots, 15 obreampoll­es i un pòster d’Alexandra Brendlova dedicat per ella mateixa: 1.250 euros. Un palet amb 720 ampolles, 200 sotagots, 25 obreampoll­es i un pòster d’Alexandra Brendlova dedicat: 4.400 euros. Així fins a comandes de 1.008 ampolles per 5.300 euros (amb 250 sotagots, 30 obreampoll­es i quatre pòsters dedicats per Alexandra Brendlova).

De manera que, com vaig fer amb el te de coca que vaig aconseguir del Perú fa uns mesos, faré una comanda de Bottled Instinct. Només una cosa em preocupa. Fa cosa de tres anys, Michael Douglas va explicar que el que li va produir el càncer de gola que li van detectar va ser la seva afició per practicar el sexe oral; declaracio­ns que van incomodar la seva dona, Catherine Zeta Jones. No sigui que ara, sense la delícia de practicar-lo, t’aparegui càncer de gola per beure aquesta cervesa. A més, imagina que un vespre tornes a casa i et pregunten: –On has estat? –Prenent un parell de cerveses amb un amic.

–¿Un parell de cerveses? ¿I aquesta olor? Vine cap aquí. Llança’m l’alè –l’hi llances–. A mi no m’enganyes. ¿Amb qui has estat?

 ?? Quim Monzó ??
Quim Monzó

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain