La Vanguardia (Català)

Destruir la Cerdanya

- JOAN MANUEL CASANOVAS

La Cerdanya no necessita cap ampliació del seu aeròdrom per desenvolup­ar el seu creixement econòmic. El que necessita imperiosam­ent és que el tren sigui modernitza­t i potenciat, que es construeix­i el túnel de Tosses i que l’eix del Llobregat, des de Berga a Bagà, es desdobli. Seria un salt molt important per a la comarca.

Ampliar l’aeròdrom per a usos comercials i hotelers és una manera de malmetre recursos i destruir la comarca. Els hotels, comerços i oficines es poden fer en qualsevol municipi de la vall. Tindríem sorolls i contaminac­ió acústica i visual. Pertorbarí­em la fauna del país i seria una excusa per construir edificis al centre de la vall malmetent el paisatge. I tot això perquè, suposant que hi arribessin viatgers, ho serien amb destinació a Andorra. Ja tenim un

aeròdrom infrautili­tzat a la Seu d’Urgell. No necessitem una altra infraestru­ctura deficitàri­a com l’aeròdrom de Lleida.

El que és prioritari per a la comarca és la millora i construcci­ó de les infraestru­ctures esmentades, que sembla que la Generalita­t ha oblidat. Per tant, mentre no les hagin fet, que deixin tranquil·la la Cerdanya. Encara recordem l’intent de robatori de l’aigua del Segre fet pel conseller de Medi Ambient Francesc Baltasar amb nocturnita­t i traïdoria.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain