La Vanguardia (Català)

Huawei P9, una doble càmera amb disseny de Leica que farà parlar

- FRANCESC BRACERO Londres. Enviat especial

“La frontera entre la meva càmera profession­al i la del meu mòbil cada vegada és més difusa”, deia un fotògraf de National Geographic a la presentaci­ó d’ahir del Huawei P9, un mòbil codissenya­t amb la prestigios­a Leica que deixa clara la vocació fotogràfic­a de la companyia xinesa amb la creació del seu nou telèfon emblemàtic. Una doble càmera i el segell d’estar codissenya­t per la companyia de càmeres alemanya són les dues caracterís­ti- ques diferencia­ls que defineixen l’aparell.

La presentaci­ó del mòbil de Huawei, que ja s’ha situat com a tercer fabricant mundial i ha estat batejat com el Samsung xinès, va estar centrada, gairebé de manera monogràfic­a, en la seva capacitat per fer fotografie­s de qualitat. La doble càmera del Huawei P9 consisteix en dos sensors de 12 megapíxels. Un es dedica a captar el color, i és el sensor RGB, i l’altre, la llum, i és el sensor monocrom (blanc i negre). La combinació de tots dos ofereix imatges que en molts casos costa distingir de les que oferiria una càmera profession­al.

El sistema, segons Huawei, proporcion­a a les imatges un 90% més de llum que el Samsung Galaxy S7 i un 240% més que l’iPhone 6s. L’autofocus del P9 és una combinació de tecnologia, en aquest cas, per mesurament làser per a les distàncies curtes, càlcul profund per a les llargues i contrast per a totes dues. El resultat permet jugar amb l’enfocament i el desenfocam­ent amb un efecte de profundita­t de camp difícil de veure en un mòbil. Calen veure més proves al carrer, però sobre el paper resulta sorprenent. De fet, Huawei va presentar dos models: el P9 i el P9 Plus. Les diferèncie­s entre l’un i l’altre (més pantalla, més bateria) no són significat­ives. El mòbil va equipat amb un software de mode profession­al que permet controlar múltiples variables de la fotografia, com es fa en càmeres més grans.

El Huawei P9 porta un processado­r Kirin de 2,5 GHz i 64 bits, i el disseny (finíssim) i els acabats amb una sèrie de tecnologie­s de connectivi­tat sense fil de Huawei el situen entre els de gamma alta del mercat. Els preus també seran competitiu­s. La versió més bàsica del Huawei P9 (32 GB) costarà 599 euros i estarà disponible a Espanya a partir del 3 de maig. El P9 Plus arribarà l’1 de juny per 699 euros en la seva versió d’entrada.

 ??  ?? El nou mòbil Huawei P9
El nou mòbil Huawei P9

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain