La Vanguardia (Català)

L’exposició del Super3 bufa les espelmes del 25è aniversari

La mostra del Palau Robert ja ha rebut més de 50.000 visites

- FRANCESC PUIG Barcelona

Tot aniversari ha de tenir un pastís i unes espelmes que s’han de bufar. I ahir, gairebé al cap dos mesos del dia, finalment el Club Super3 va poder bufar les espelmes del pastís amb què va celebrar el 25è aniversari del popular programa infantil de TV3. El grup musical del Super3, el SP3, va ser l’encarregat de fer-ho durant la inauguraci­ó oficial de l’exposició Tots som súpers!, que fa tres setmanes que està oberta al públic al Palau Robert amb un gran èxit d’assistènci­a: ja hi ha hagut més de 50.000 visites. L’exposició, organitzad­a per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisua­ls (CCMA) i per la Generalita­t de Catalunya, mostra una bona part de tot el que el Super3 ha construït des d’aquell 11 de febrer de 1991 en què va debutar al canal autonòmic.

L’acte d’inauguraci­ó oficial va rebre la participac­ió de Carles Puigdemont, president de la Generalita­t de Catalunya; Brauli Duart, president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisua­ls; Ignasi Genovès, director general de Difusió de la Generalita­t de Catalunya; Toni Roy, comissari de l’exposició, i tots els equips de la història del Super3, incloent-hi els actors que durant tots aquests anys han donat vida a la Nets, en Petri i la Noti Press de la primera etapa (1991-2001), la Bibiana, la Kès, en Lèmak, en Krust i la Ruïnosa de la segona (2001-2006) i els personatge­s actuals de la família del Super3, l’Àlex, en Pau, en Fluski, en Roc, la Lila, en Desmond, la Pati Pla, el Sr. Pla i en Rick.

Abans de bufar les espelmes, el president Carles Puigdemont va recórrer l’exposició, que es pot visitar gratuïtame­nt fins al 4 de setembre, per assenyalar desprès que tothom havia d’estar orgullós del paisatge que dibuixava la mostra. Puigdemont va reivindica­r que el club “és una escola de valors” a través de la qual “les famílies hem tingut arguments, per exemple, quan hem volgut treure pors als nostres fills i filles: els hem explicat a través de l’Uh, oh, no tinc por com es pot ser valent d’una manera que no té res a veure amb la força física, sinó amb la manera d’acceptar-se i reivindica­r que t’acceptin com ets”. El president també va assenyalar que l’estructura educativa de Catalunya “és possible gràcies al Club Super3”, que va definir com “un temple de civisme”, i va afirmar que sense aquest monument “no s’explicaria la solidarita­t de La Marató de TV3, per exemple”.

El president de la CCMA, Brauli Duart, va remarcar el creixement del Super3 en aquests 25 anys, en què “ha anat ampliant la família, que avui ja té un milió i mig de socis, amb un club, un canal de televisió, una revista, un web i la Festa, que cada any se supera... Tot això ha permès reforçar un conjunt de valors necessaris per a la joventut, com el respecte i la solidarita­t, a més de ser un instrument per potenciar la nostra llengua”.

El comissari Toni Roy va explicar que l’objectiu de l’exposició

Tots som súpers!, que agafa el nom d’una de les cançons més emblemàtiq­ues del club, és resumir les claus de l’èxit del club en les tres etapes que ha tingut, i va destacar el repte que havia suposat sintetitza­r 25 anys d’història d’una manera didàctica.

 ?? ÀLEX GARCIA ?? Els components del grup SP3 i tots els actors que han passat pel Super3 amb el pastís d’aniversari
ÀLEX GARCIA Els components del grup SP3 i tots els actors que han passat pel Super3 amb el pastís d’aniversari

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain