La Vanguardia (Català)

Res com la primera vegada

Rafa Cabrera Bello debuta a l’Augusta National Club, torneig que es disputarà des d’avui fins diumenge

- MARTA MATEO Manchester. Servei especial

La primera vegada es recorda per sempre més: el primer petó, el primer amor, la primera pèrdua. El primer no. El primer sí. Tenir al magatzem dels records una primera vegada no implica que sigui la millor ni la pitjor. Però és la més desconegud­a, la que no pot igualar-se perquè no s’ha viscut prèviament.

És el punt d’inici. Pot ser aclaparado­r, a estones incontrola­ble des de l’emoció, i, tot i això, és incomparab­le.

Al món del golf, la primera vegada a l’Augusta National Club és l’equivalent a l’entrada a l’Edèn. “És tal com m’ho havia imaginat... No, millor encara”, reconeix Rafa Cabrera Bello, que s’estrenarà al Masters d’Augusta d’aquest any. El debut al paradís. “No hi ha ni un bri d’herba mal col·locat”, explica, encara meravellat.

El canari, de 31 anys, es va guanyar a pols la invitació al primer major de l’any amb un inici de temporada perfecte. Dues segones places a Qatar i Dubai amb l’European Tour li van infondre confiança. A finals de març, a Austin, va firmar el seu millor resultat al circuit PGA, on va arribar a les semifinals al World Golf Championsh­ips-Dell Match Play. Allà, on a més va superar en el partit de consolació Rory McIlroy, va certificar la presència al Masters. I una setmana abans del gran va acabar quart a Houston amb els seus últims 40 forats lliures de bogey.

“Jugo molt bé. Em noto que controlo el meu joc i no veig per què no puc continuar fent-ho bé aquí aquesta setmana”, explicava a la prèvia el canari, número 33 del ràn- quing mundial.

Per això necessitar­à concentrac­ió fèrria. No quedar embadalit amb la majestuosi­tat dels 18 bonics forats serà vital, cosa que pot ser una feina més accessible per a algú que viu a Bali quan el golf li dóna una treva. Entrar a cada tee igual que quan espera l’onada perfecta. Sense precipitar-se, pensant bé cada moviment, però seguint l’instint.

Els que coneixen el recorregut de l’Augusta National Club saben que la primera vegada pot ser una sobredosi d’informació. Que hi ha tant per processar que la bellesa del circuit en realitat disfressa la dificultat del traçat. Per això Cabrera Bello vol amarar-se de la saviesa del seu heroi José María Olazábal, que s’ha posat dues vegades la prestigios­a jaqueta verda, per treure el màxim rendiment a la seva estrena. “Li donaré una mica la tabarra aquesta setmana per preguntarl­i coses”, confessa el canari. Quan toqui embocar a escassos metres del forat el consell d’un artista del joc curt serà un regal d’incalculab­le valor.

L’organitzac­ió ha tingut en compte els excel·lents resultats del segon representa­nt espanyol a Augusta, després de Sergio García, ja que protagonit­zarà un partit envoltat d’experiènci­a.

Avui sortirà al primer tee (cap a les 18.22 h) acompanyat del sud-africà Charl Schwartzel –campió el 2011– i el nordameric­à Davis Love III, que va acabar segon el 1995 i 1999 i serà el capità del seu país a la Ryder Cup d’enguany, uns socis ideals per adquirir coneixemen­t. Això sí, ni Schwartzel ni Love no sentiran gens ni mica el que passarà per les venes de Cabrera Bello. Perquè com la primera vegada no n’hi ha cap.

BUSCANT CONSELL “Donaré la tabarra a Olazábal, aquests dies: li demanaré coses”, diu Cabrera, que busca el consell d’un artista del joc curt

 ?? SCOTT HALLERAN / AFP ?? Rafa Cabrera Bello al torneig de Houston diumenge passat
SCOTT HALLERAN / AFP Rafa Cabrera Bello al torneig de Houston diumenge passat

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain