La Vanguardia (Català)

Landa confia en la força del mallot groc

- XAVIER G. LUQUE Barcelona

“Això serà dur. No estic en el millor moment i arriben jornades complicade­s. Confio en la força que dóna portar el mallot groc”. Mikel Landa va passar ahir el primer dia com a líder de la Volta al País Basc. No era un repte especialme­nt complicat, tot i que en aquesta cursa tot són pujades i baixades contínues.

Landa va resistir bé, l’Sky el va defensar, els intents de fuga es van neutralitz­ar quan eren perillosos i al final, a la meta de Lesaka, es va imposar el veterà britànic Steven Cummings (35), amb el pilot encalçant-lo. No hi ha canvis. Landa manté el primer lloc. A més ell mateix avisa: “Estem molt tranquils perquè [si falla] hi ha en Sergio, que va molt fort”. Es refereix al seu company Henao, tercer de la general i disposat a passar al comandamen­t si les circumstàn­cies de la cursa així ho exigeixen. És l’avantatge de tenir un bloc com el de l’Sky, preparat per a qualsevol contingènc­ia.

La tercera etapa de la Volta al País Basc va coronar Cummings, del Dimension Data, que és la nova denominaci­ó del sudafricà MTN Qhubeka que tan bon paper va exercir l’any passat al Tour. El mateix Cummings va ser qui va aconseguir guanyar l’etapa de Mende.

El Dimension Data s’ha reforçat, a més a més, amb Mark Cavendish –que ahir va fer segon rere l’alemany Kittel al GP Es- calda– i també amb Mark Renshaw i Bernhard Eisel. L’equip ha assolit la categoria World Tour i es prepara per plantar cara als esprints de la cursa francesa.

Mentrestan­t, van col·leccionant victòries, nou amb la d’ahir. Cummings és un pistard reciclat i un caçaetapes de prestigi consolidat. Quan apunta a un objectiu i agafa uns metres no és dels que deixen anar la presa. Ahir es va tornar a comprovar: en un tram final complicat, amb batalla campal entre últims escapats, atacants i el grup, Cummings es va llançar a un quilòmetre de la meta i ja no van poder neutralitz­ar-lo. Com va passar el primer dia, Simon Gerrans va arribar desbocat al capdavant del gran grup, però li van faltar uns metres per guanyar l’etapa. Cummings va ser el més murri.

 ?? JESUS DIGES / EFE ?? El britànic Cummings va resistir la persecució del gran grup
JESUS DIGES / EFE El britànic Cummings va resistir la persecució del gran grup

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain