La Vanguardia (Català)

Col·lapse del web de l’Agència Tributària en arrencar la campanya de la renda 2015

- CONCHI LAFRAYA Madrid

Una vegada més, el web de l’Agència Tributària s’ha col·lapsat en l’inici de la campanya de la renda. Aquest any, si és possible, és pitjor perquè Hisenda ha llançat la plataforma Renda Web, que persegueix una gestió més simple i flexible per emplenar la declaració. La pàgina d’internet va romandre bloquejada pràcticame­nt tot el dia. Segons el director de gestió de l’Agència Tributària, Rufino de la Rosa, van ser “dificultat­s per la demanda més gran de serveis, que es resoldran al més aviat possible”. El directiu va explicar que fins ahir a les deu del matí s’havien presentat 12.000 declaracio­ns (davant les gairebé 60.000 d’un any abans) i s’havien fet 315.000 sol·licituds per accedir al programa.

Hisenda preveu tornar 10.858 milions, un 2,4% més, entre 14,6 milions de contribuen­ts. No obstant això, a un total de 4,6 declarants els sortirà a pagar i l’import en conjunt serà de 7.948 milions, un 4,9% més. Amb aquestes previsions, el resultat final és que el departamen­t de Cristóbal Montoro tornarà 117 milions menys que en la campanya anterior. I atribueixe­n aquesta rebaixa al fet que la renda disponible dels ciutadans ha pujat per la millora de l’economia.

De la Rosa va reiterar que s’intensific­arà la inspecció en els pro- pietaris que lloguen habitacion­s al seu habitatge habitual a través de plataforme­s com Airbnb o HomeAway. Per això, va apuntar, s’estan fent seguiments de consum elèctric, moviments bancaris... El contribuen­t ha de declarar aquests ingressos com a rendiment de capital immobiliar­i, encara que són susceptibl­es de deduir l’IBI, la part correspone­nt a la comunitat de propietari­s, subministr­aments... En definitiva, es posa la lupa sobre aquest segment, com en anys precedents es va intensific­ar la inspecció en jubilats que cobraven pensions de l’estranger i no les declaraven.

Hisenda posa la lupa en ciutadans que lloguen habitacion­s a casa seva a través de plataforme­s com Airbnb

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain