La Vanguardia (Català)

El Santander acomiadarà 1.200 persones de la xarxa

El banc concreta demà l’ajust en serveis generals

- CONCHI LAFRAYA Madrid

La direcció del Santander va oferir ahir als sindicats les xifres de l’actual ajust pel tancament de fins a 450 oficines: 1.200 persones a Espanya. La companyia va plantejar als representa­nts sindicals que 950 afectats procediran de les sucursals i 250 del personal de suport a aquesta xarxa territoria­l.

En la pròxima reunió, que es fa demà divendres, la direcció concretarà la xifra d’afectats en serveis centrals, que treballen a la seu del banc a Boadilla del Monte, però donen suport al negoci internacio­nal. Fonts d’UGT i CC.OO. estimen que aquest segon ajust pot afectar “no pas més de 800 persones”, però “són xifres especulati­ves, ja que ens han comentat que presentara­n un pla que detalli el personal afectat per cada unitat”, assenyala Ignacio Soto, secretari general d’UGT a l’entitat bancària.

Per això demà es farà pública la xifra definitiva proposada per a l’expedient de regulació d’ocupació (ERO).

Els sindicats van calcular, en un primer moment, que podia arribar a 3.000 persones, però no superarà les 2.000 perquè les sucursals que es tancaran són molt petites, hi treballen una o dues persones en cadascuna.

Les condicions que planteja el Santander, com a punt de partida, són pitjors que les que va oferir fa un any quan va integrar Banesto. Dels acomiadame­nts, un 50% seran prejubilac­ions a partir dels 58 anys i se’ls oferirà el 70% del salari brut anual. En

En les prejubilac­ions, a partir de 58 anys, s’ofereix el 70% del salari, un 10% menys que fa un any

l’ajust per Banesto, en aquests casos, se’ls va indemnitza­r amb el 80% del salari. En el cas de les baixes voluntàrie­s, s’indemnitza­rà amb 40 dies per any treballat, amb un màxim de 24 mensualita­ts. En aquella ocasió es va pagar amb 50 dies els que van marxar per iniciativa pròpia i no tenien l’edat per prejubilar-se.

En casos de mobilitat geogràfica o trasllats forçosos s’oferiran compensaci­ons econòmique­s, que en l’últim cas poden arribar a 20.000 euros.

En aquests moments, en la divisió de banca del Santander treballen 24.216 persones a Espanya, a les quals caldria sumar 14.533 empleats de Santander Consumer Finance.

Ara per ara no s’ha constituït la taula negociador­a, sinó que les parts s’han donat un parell de setmanes per negociar i acostar posicions, com permet el conveni sectorial de banca. Després s’obrirà el període de consulta legal, amb un termini de 30 dies per arribar a acords.

 ?? JUAN MEDINA / REUTERS ?? El banc que presideix Ana Botín tenia 3.467 oficines operatives a Espanya a finals del 2015
JUAN MEDINA / REUTERS El banc que presideix Ana Botín tenia 3.467 oficines operatives a Espanya a finals del 2015

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain