La Vanguardia (Català)

Álvarez reivindica UGT com a garant de la cohesió territoria­l

El nou secretari general estatal deixa el càrrec a Catalunya al cap de 26 anys

- EDUARDO MAGALLÓN Barcelona

Josep Maria Álvarez es va acomiadar ahir de la secretària general d’UGT Catalunya després de 26 anys en el càrrec defensant l’aposta de l’organitzac­ió pel dret a decidir al mateix temps que va reivindica­r el paper dels sindicats en la cohesió territoria­l de l’Estat. Els sindicats són “la millor garantia” de mantenir “els ponts entre Catalunya i Espanya”, va dir durant la presentaci­ó de l’informe de gestió en l’obertura del XV congrés d’UGT Catalunya que va arrencar ahir a Terrassa.

Álvarez, que va ser elegit el mes passat secretari general d’UGT a nivell estatal, va dir no sent cap vergonya per haver-se mantingut 26 anys de forma ininterrom­puda com a màxim responsabl­e a Catalunya. El sindicalis­ta va defensar que durant el seu mandat l’afiliació ha passat de 30.000 fins a prop de 150.000 persones i va destacar especialme­nt la innovació en la manera d’actuar de l’organitzac­ió des de Catalunya. Va posar com a exemple la creació de l’organitzac­ió de joves Avalot o la de la federació d’autònoms.

Encara que Álvarez marxa, la direcció que els substituir­à compta amb el seu vistiplau i el seu disseny. Per primera vegada en la història del sindicat i de les organitzac­ions de treballado­rs la direcció serà dual, amb un secretari general (Camil Ros) i un president (Matías Carnero). Són dues personalit­ats molt diferents, per la qual cosa no

Álvarez demana als substituts Matías Carnero i Camil Ros que segueixin innovant

sembla senzilla la seva convivènci­a en els propers quatre anys.

Ros –que és l’actual secretari de política institucio­nal– serà el cap visible de l’organitzac­ió, si bé compartirà la direcció amb Carnero, que mantindrà el seu càrrec com a president del comitè d’empresa de Seat. “Teniu l’obligació de canviar coses però no hem de perdre mai la capacitat d’innovació”, els va demanar Álvarez als futurs dirigents de la UGT.

Carnero ja ha avisat des de la setmana passada que no ve a la direcció per ser “un gerro” i que té voluntat de canviar coses. El responsabl­e màxim del sindicat de Seat pretén fer-se càrrec de les finances de l’entitat i de potenciar que els membres de l’organitzac­ió siguin més al carrer en contacte amb el dia a dia de les empreses.

L’informe de gestió d’Álvarez va ser aprovat ahir a la tarda pel 99% dels assistents. El secretari general sortint va rebre un petit homenatge ahir en forma video i un petit present. Durant tota la jornada d’ahir Álvarez es va emocionar en diverses ocasions.

 ?? GEMMA MIRALDA ?? Camil Ros, Matías Carnero i Josep Maria Álvarez
GEMMA MIRALDA Camil Ros, Matías Carnero i Josep Maria Álvarez

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain