La Vanguardia (Català)

Sembla naïf però és rendible

- Mar Galtés

Joaquim Borràs encara es recorda que després de la jornada que va dedicar a fer serveis de neteja en un hospital va patir tres dies de mal d’esquena. President d’ISS Iberia, realitza amb els seus executius un company day sobre el terreny. “És la manera de saber a què es dedica la teva gent, entendre el negoci i millorarlo. Hi ha qui creu que les empreses són càbales financeres: però si no es fan bé els serveis, els financers no tenen res a gestionar”.

La multinacio­nal es dedica a donar serveis a empreses: neteja, mantenimen­t, jardineria... Unes partides que van ser àmpliament sacrificad­es durant la crisi. Llavors, ISS va impulsar els serveis integrats: que el mateix personal de neteja pugui fer altres tasques, com les bàsiques de mantenimen­t. “És un estalvi, però sobretot una motivació: el personal percep més valor en la seva feina, i rendeix millor. Al principi hi havia gent que reia. Però per ser rendible has de preocupar-te per les persones”.

El discurs de Borràs pot sonar naïf , però ell insisteix i el difon: entre els seus clients, grans empreses i Administra­ció, entre les cúpules sindicals... Naïf? “Tenim uns resultats superiors a la competènci­a”, assegura. La divisió de serveis integrals va arrencar el 2007 i ja aporta el 16,7% dels 627 milions d’euros que factura ISS Iberia, que té 35.500 empleats. Borràs confia que d’aquí a uns anys hi pugui haver un conveni específic i aquesta divisió creixi encara més.

ISS impulsa els serveis integrats, que ja aporten el 16% del negoci

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain