La Vanguardia (Català)

Un fiscal demana d’investigar Macri

-

Un fiscal argentí va admetre la denúncia penal d’un diputat kirchneris­ta i va demanar ahir a un jutge que s’investigui el president Mauricio Macri per haver amagat en les declaracio­ns patrimonia­ls les dues societats en paradisos fiscals en les quals figura com a conseller, destapades pels papers de Panamà. primer ministre d’Alejandro Toledo i en paper amb capçalera oficial. “Ell (Pardo) ha estat company meu de l’escola i ell volia una presentaci­ó, no una recomanaci­ó, i la va donar la meva oficina de premier, res més”, va declarar Kuczynski a Radio Programas de Perú. “Jo no tinc ni un centau a Panamà”, va agregar.

Encara que Fujimori fa un any que lidera les enquestes, tant la filla del dictador com Kuczynski o Mendoza s’han vist beneficiat­s per les anul·lacions fa poc més d’un mes, per part del Jurat Nacional d’Eleccions, de les candidatur­es de dos candidats conservado­rs, Julio Guzmán i César Acuña, quan ocupaven ni més ni menys que el segon i el quart lloc en els sondejos, respectiva­ment.

El secretari general de l’Organitzac­ió d’Estats Americans (OEA), Luis Almagro, va criticar aquesta setmana les exclusions i va qualificar els comicis de “semidemocr­àtics”. “Sistema de tatxes genera insegureta­t jurídica i incertesa”, va tuitejar Almagro, provocant la indignació de Fujimori i Kuczynski. Com fa habitualme­nt, l’OEA ha enviat una missió d’observador­s. Dels 19 candidats presidenci­als que van iniciar la contesa, només deu han arribat fins al final, entre ells els expresiden­ts Alan García i Alejandro Toledo, amb baixíssime­s intencions de vot.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain