La Vanguardia (Català)

El PSOE s’aferra al fet que l’acord encara és possible

L’equip socialista es compromet a no trencar en cap cas el pacte amb C’s

- JUAN CARLOS MERINO Madrid

“Continua sent difícil, molt difícil, però encara és possible”, va concloure ahir a la nit el cap de l’equip negociador del PSOE, Antonio Hernando.

Segons les considerac­ions que feien altres dirigents socialiste­s, que reconeixie­n que eren pessimiste­s per l’objectiu que s’havia perseguit, tot depèn de si el resultat de la reunió a tres bandes d’ahir es volia veure com el got mig ple o mig buit. La direcció del PSOE prefereix veure’l mig ple. Entre els objectius aconseguit­s hi ha que ni Podem ni Ciutadans no es van aixecar de la taula negociador­a, en la qual van estar asseguts durant dues hores i mitja. A més, Hernando va ressaltar que el partit d’Albert Rivera es comprometé­s a estudiar el document que va presentar Podem malgrat les seves evidents incompatib­ilitats.

I, tot i que l’equip socialista no va aconseguir tancar una altra cita entre els tres partits, com era la seva intenció, tot va quedar obert, fet que almenys no tanca d’un cop de porta totes les possibilit­ats que Pedro Sánchez pugui mantenir viu el seu somni d’arribar a la Moncloa, encara que sigui amb l’escepticis­me i els recels de mig PSOE.

Hernando preveu tornar a parlar per telèfon avui amb els representa­nts de Podem i C’s per intentar fixar una altra trobada la setmana que ve. I la seva intenció és dedicar el cap de setmana a analitzar el document que els va lliurar Pablo Iglesias, convençut que conté “punts d’intersecci­ó prou amplis” amb el programa segellat entre el PSOE i C’s. Tot i que ja va avançar que en el dret a decidir, per si a algú li quedava algun dubte, “no ens mourem, en això no hi pot haver acord si Podem hi insisteix”.

A la reunió l’equip socialista es va comprometr­e a no trencar en cap cas l’acord amb la formació taronja.

“En el dret a decidir no hi podrà haver acord si Podem hi insisteix”, conclou Hernando

“Està vigent, som un partit seriós i complim els nostres compromiso­s”, va assegurar Hernando.

I va insistir que una de les virtuts de la reunió d’ahir és que Podem i Ciutadans es van poder dir a la cara per primer cop, “amb franquesa i sinceritat”, el que fins ara només s’havien retret des de les trinxeres respective­s. Antonio Hernando va dir que un dels “avantatges” de la cita va ser que ja va deixar descartade­s per impossible­s la via dels 131 –només els vots del PSOE i C’s–, i la via dels 161 –només els del PSOE i Podem–. “L’única via que queda oberta és la dels 199”, va dir, amb referència a la suma de “les tres forces del canvi”, és a dir, el PSOE, Podem i C’s. “És l’única oportunita­t per a aquest país. L’acord encara és possible i encara podem evitar les eleccions, que en aquest moment només vol Mariano Rajoy”.

Aquesta és la taula de salvació a la qual s’aferren a la direcció del PSOE, confiant que ni Podem ni C’s no es voldran aixecar de la taula negociador­a per no haver d’assumir la responsabi­litat de la repetició electoral.

 ??  ?? El líder del PSOE, Pedro Sánchez, es va reunir ahir a la nit amb el seu equip nnegociado­r quan va concloure la reunió
El líder del PSOE, Pedro Sánchez, es va reunir ahir a la nit amb el seu equip nnegociado­r quan va concloure la reunió
 ?? DANI DUCH ??
DANI DUCH

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain