La Vanguardia (Català)

El PP diu que “cal no precipitar-se” demanant les actes als edils valencians

- SALVADOR ENGUIX València

Dimarts vinent s’esgota el termini donat pel PP valencià als nou regidors imputats per blanqueig perquè lliurin les actes sota l’amenaça de ser expulsats del partit. Però l’exigència imposada per la presidenta valenciana, Isabel Bonig, difereix, i molt, de la que vol imposar la direcció nacional del partit. Perquè ahir el vicesecret­ari d’Organitzac­ió, Fernando Martínez-Maillo, va subratllar a Europa Press que “cal no precipitar-se” demanant les actes als regidors, i que caldrà esperar que s’acabi l’expedient informatiu de Génova abans d’adoptar mesures disciplinà­ries.

La situació dels regidors imputats en el cas Imelsa amenaça l’estabilita­t del PP valencià. Fa una setmana van assolir un “pacte” amb la direcció nacional per continuar com a independen­ts al grup municipal a canvi de la “suspensió temporal” del partit, mesura que no va agradar a l’equip d’Isabel Bonig, que s’estima més actuar amb contundènc­ia en aquest cas i que aquests regidors siguin expulsats com més aviat millor. Maillo ahir va relaxar les formes i va anunciar que l’expedient informatiu de Génova podria durar “dies o setmanes” abans d’arribar-se a un veredicte.

Potser per això Isabel Bonig va reconèixer ahir que qualsevol mesura disciplinà­ria “haurà d’esperar que s’esgoti la instrucció de la direcció nacional del partit”. Els populars valencians interprete­n que Génova està suavitzant la situació per l’evidència que si exigeixen les actes a aquests regidors també han d’exigir a la senadora i exalcaldes­sa de València Rita Barberá que abandoni la Cambra Alta. “És clar que, si expulsen els regidors, la pressió dins del partit sobre Rita Barberá serà enorme”, diuen fonts pròximes a Isabel Bonig. L’alcaldessa ha estat cridada, com la resta de regidors, a comparèixe­r en la instrucció de l’expedient informatiu.

L’instructor del cas del blanqueig de diner del PP valencià avui tornarà a prendre declaració a tres dels imputats: l’exregidora i esposa d’Alfonso Grau María José Alcón, el regidor i exportaveu Alfonso Novo i l’exsecretàr­ia del grup municipal María del Carmen García-Fuster. Tots tres s´han negat, fins ara, a declarar davant el jutge.

Ahir, a més, van sortir a la llum els enregistra­ments en què es poden escoltar, entre d’altres, les converses de María José Alcón i el seu fill sobre la presumpta operació per fer donacions de 1.000 euros per al partit en un compte bancari que se’ls donava abans o després en efectiu. Els enregistra­ments descriuen el que ja es va saber després d’aixecar-se part del secret del sumari en què està transcrita, entre d’altres, la conversa en què l’exregidora Maria José Alcón dóna detalls de l’operació de blanqueig del diner negre del PP valencià acusant Rita Barberá.

Surten a la llum les converses que han provocat el cas del blanqueig de diner del PP a València

 ?? SOLER JOSÉ / ACN ?? Isabel Bonig, presidenta del PP de València
SOLER JOSÉ / ACN Isabel Bonig, presidenta del PP de València

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain