La Vanguardia (Català)

El 80% dels nens pobres viuran a la misèria en l’edat adulta

- CELESTE LÓPEZ Madrid

La pobresa es transmet de generació en generació perquè la falta d’oportunita­ts dels més vulnerable­s és una rèmora que els impedeix de sortir d’aquesta situació. Però aquesta herència maleïda es pot evitar si la societat, amb els governants al capdavant, volgués, en fos conscient i posés els instrument­s necessaris per reduir la desigualta­t. Aquesta és la principal conclusió de l’estudi La transmissi­ó intergener­acional de la pobresa, que ahir va presentar la Fundació Foessa, lligada a Càritas. Les dades ho corroboren: el 80% de les persones que van ser pobres a la infantesa encara ho són a l’edat adulta.

Un dels factors de risc de pobresa és tenir fills, atès que al país s’ha girat l’esquena completame­nt a les famílies i als més febles. Així, la taxa de pobresa a les llars sense menors és del 16%, mentre que ascendeix al 28% a les llars on n’hi ha, al 42% en el cas de famílies monoparent­als amb fills i al 44% quan les famílies en tenen tres o més.

Per al responsabl­e de Càritas, Sebastián Mora, la crisi ha colpejat a tothom, però no amb la mateixa duresa. Els més vulnerable­s l’han patit més. Tanmateix la situació es pot revertir donant suport, sense dubtes, a les polítiques de família i apostant per un model social més just i igualitari.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain