La Vanguardia (Català)

Barcelona amplia els ajuts fiscals a les famílies amb menys recursos

- BARCELONA Redacció MESURA DE PROTECCIÓ

L’Ajuntament de Barcelona concedirà ajuts del 50% de l’impost de béns immobles (IBI) a unes 20.000 famílies que tenen les rendes baixes i són propietàri­es d’habitatges a la ciutat. La mesura pot representa­r fins a 175 euros de rebaixa del rebut. La renda màxima per accedir a les bonificaci­ons serà de 9.080,40 euros anuals (el salari mínim interprofe­ssional) en el cas d’un domicili habitat per una sola persona, amb un increment del 30% per a cada membre de més, fins a arribar als 25.934,50 euros en què se situa el límit per accedir a la subvenció si hi viuen cinc persones o més. Els 3,5 milions d’euros que es destinaran a pagar una part de l’IBI de les rendes més baixes provindran dels ingressos resultants de la pujada del rebut als amos de pisos amb un valor cadastral superior als 300.000 euros, un 2% dels propietari­s a Barcelona. El rebut de l’IBI del 98% restant es congela, tal com es recull a les ordenances fiscals aprovades a finals de l’any passat.

El paquet d’ajudes fiscals presentat ahir per l’Ajuntament també inclou bonificaci­ons de l’IBI per als 211 comerços emblemàtic­s de la ciutat. En aquest cas la reducció serà d’entre el 25% i el 95%, segons el grau de protecció del comerç i de la seva antiguitat. La mesura ha estat pactada amb ERC. D’altra banda, el PSC ha forçat a destinar un milió d’euros a subvencion­ar la cotització dels nous autònoms durant els primers dotze mesos d’activitat. També hi haurà subvencion­s del 20% de l’IBI per a les empreses que generin llocs de treball indefinits i del 95% a les companyies culturals que gestionin equipament­s i reinvertei­xin en la capital catalana.

Totes aquestes mesures estan vinculades a l’aprovació definitiva de la modificaci­ó pressupost­ària que es debatrà en el pròxim ple municipal i que el govern de BComú està acabant de negociar amb el PSC, ERC i la CUP. El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, es va mostrar ahir “totalment optimista” i convençut que tiraran endavant. Si és així, els ajuts fiscals podrien ser una realitat abans de l’estiu.

Els comerços emblemàtic­s tindran una bonificaci­ó de l’IBI d’entre el 25% i el 95%

 ?? ANA JIMÉNEZ / ARXIU ?? La Casa Beethoven és un dels comerços emblemàtic­s de Barcelona
ANA JIMÉNEZ / ARXIU La Casa Beethoven és un dels comerços emblemàtic­s de Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain