La Vanguardia (Català)

Un 71% dels turistes trien la destinació en funció de l’hospitalit­at

- PALOMA ARENÓS

“L’hospitalit­at és oferir al turista una experiènci­a emocional única i dedicar-li un temps i un tracte de qualitat perquè se senti exclusiu i tingui ganes de recomanar la seva destinació”. Aquesta és, en resum, una de les conclusion­s a la qual van arribar ahir els ponents d’una taula rodona sobre hospitalit­at que es va celebrar a La Roca Village. Va ser un debat moderat per la directora de Value Retail a Espanya, Elena Foguet, i en què van participar experts com Marian Muro, directora general de Turisme de la Generalita­t; Josep Roca, sommelier i copropieta­ri d’El Celler de Can Roca; Lluís Sans, propietari de la centenària boutique Santa Eulalia i president d’Amics del Passeig de Gràcia; Josep F. Valls, catedràtic del departamen­t de direcció de màrqueting d’Esade, i Marco Nijhof, consultor d’hospitalit­at de Value Retail.

El debat va donar a conèixer dades destacable­s de l’estudi Hospitalit­at a Barcelona i La Roca Village, el que aporta una destinació de compres a una destinació urbana, elaborat pel professor Valls. Les principals conclusion­s: “Cuidar el turista multiplica per 8 la despesa a la ciutat de destinació” i “un 71% dels turistes consideren l’hospitalit­at com un element clau per triar una destinació urbana o de compres”. Segons l’informe, els visitants de l’Orient Mitjà són els que més valoren l’hospitalit­at, seguits dels de Rússia,

Josep Roca destaca que, per donar un bon servei, l’actitud és més important fins i tot que l’aptitud

el Sud-est Asiàtic i la Xina.

Josep Roca va detallar que la llista d’espera per reservar taula al Celler de Can Roca de Girona “és de gairebé un any”. Tot i així, “fa quatre anys que vam decidir tancar el migdia dels dimarts per formar el nostre equip, parlar amb els nostres treballado­rs, formar-los emocionalm­ent i escoltar-los. Per donar un bon servei és essencial l’actitud, fins i tot més que l’aptitud, i creure en el que fas”, va destacar.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain