La Vanguardia (Català)

El canal #0 estrena ‘La huida’, la seva aposta pel ‘docurealit­y’

Quinze fugitius hauran d’estar amagats durant 28 dies

- BARCELONA Redacció

El canal #0 de Movistar+ estrena aquesta nit La huida (21.30 h), el seu primer docurealit­y original que és una de les seves grans apostes de la temporada. El programa es basa en un plantejame­nt senzill: en un món dominat per les noves tecnologie­s, on tothom sap qui ets, on ets i amb qui et relaciones, hi ha alguna manera de fugir sense deixar rastre? Quinze ciutadans intentaran desaparèix­er del mapa, i un equip format per policies i investigad­ors intentaran trobar-los.

Fernando Jerez, director de #0, assegura que aquest programa “va ser el primer format de

prime time que vam tancar: el vam veure i ens va semblar indiscutib­le; té aquest clic que el fa diferent”. Jerez també destaca que el format incorpora atributs com “la innovació, la novetat i la diferencia­ció, elements que també busquem per a #0”. El programa original, titulat

Hunted, es va estrenar amb molt d’èxit al Regne Unit, on va duplicar les audiències de Channel 4 i va aconseguir ser el format revelació del passat Mipcom 2015. L’espai s’ha renovat una segona temporada al Regne Unit i ja s’estan preparant diferents versions del programa als Es- tats Units (CBS), Dinamarca, Holanda (NPO3), Rússia (TVN) i la Xina.

La productora de La huida és Shine Iberia, i la seva presidenta, Macarena Rey, defineix l’espai, que consta de nou entregues, com “un format documental amb molt d’entretenim­ent, un veritable thriller”. “Hem fet una adaptació molt propera a la realitat espanyola”. Rey també apunta que La huida arriba en un context en què “és molt difícil estar amagats”, i que neix com a nou format amb trets de thriller sense cap altre premi que el repte d’aconseguir estar desaparegu­t.

El programa desafia quinze ciutadans (set parelles més una persona en solitari) a desaparèix­er sense deixar rastre durant 28 dies. Els intentarà trobar-los un equip liderat per dos comissaris del Cos Nacional de Policia i integrat per alguns dels millors investigad­ors profession­als del país, que utilitzara­n totes les tècniques i eines d’investigac­ió que disposa l’Estat per poder

atrapar-los. Durant quatre setmanes, un equip de més de 100 persones va recollir els moviments dels investigad­ors, a més dels quinze aspirants i vuit operatius de camp que van recórrer més de 12.500 quilòmetre­s per gairebé 100 localitats de tota la geografia espanyola.

El programa barreja tècniques de documental amb un format d’entretenim­ent i una estructura narrativa més pròpia de la ficció. Un experiment real en el qual fins i tot es van establir dos equips de rodatge estancs per garantir tant la independèn­cia de la investigac­ió, d’una banda, com la llibertat dels fugitius, de l’altra.

 ?? MOVISTAR ?? Els investigad­ors tindran quatre setmanes per trobar els fugitius que protagonit­zen el programa
MOVISTAR Els investigad­ors tindran quatre setmanes per trobar els fugitius que protagonit­zen el programa

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain